Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894762    








Honlapkeszites

Lomtalanítás 2014.

Tájékoztatjuk Nagykanizsa város lakosságát, hogy ez évben is megrendezésre kerül a tavaszi lomtalanítási akció. Az idei évben is elõzetes egyeztetés szerint lomtalanítunk.

A lomtalanítási akció április 01-tõl május 06-ig tart. A lomtalanítási szándékot és annak pontos helyét március 21-tõl április 18-ig, munkanapokon 13.00-16.00-ig a Futurus-Pannonia Nonprofit Kft. 93/537-380-as telefonszámán lehet bejelenteni. A társasházak közös képviselõi a lomtalanítást személyesen jelenthetik be a cég Vár u. 5. sz. alatt lévõ szállítási irodájában.


A közösen leegyeztetett idõpontra a Szolgáltató a lim-lom mennyiségétõl és összetételétõl függõen az elszállításra konténert, a családi házas övezetbe tömörítõs hulladékszállító jármûvet biztosít.
Családi házas övezetben az idei évben is kizárólag a hétvégén, szombatonként történõ lomtalanításra van lehetõség (04.05., 04.12., 04.26., 05.03.). A háztartásban keletkezett lomot az ingatlan elõtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítás reggelén, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni. Kérjük, hogy a kisebb méretû lomhulladékot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelõzése érdekében!
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyûjtõedény méreteit meghaladó lom hulladék kerül elszállításra, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hûtõszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer)!
A Szolgáltató egy helyrõl csak egy alkalommal szállít el lomot.
A Vár u. 5 sz. alatti hulladékudvarban egész évben, továbbra is térítésmentesen adhatók le a háztartásokból származó szelektíven gyûjtött hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok, valamint háztartásonként 5 db autógumi. Kérjük ezért, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, mûanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, hanem használják a kihelyezett szelektív szigeteket és a hulladékudvart!
Tájékoztatjuk továbbá a lakosságot, hogy a lomtalanítás költségeit a rendszeres hulladékszállítás bevételei fedezik, ezért a rendezetlen, szüneteltetett szerzõdésû, illetve díjhátralékos ügyfeleinktõl a lomhulladék nem kerül elszállításra.
A szabálytalan közterületi hulladék-kihelyezést a Közterület-felügyelet munkatársai ellenõrzik és szankcionálják! A háztartásoknak, társasházaknak lehetõsége van fenti a lakossági lim-lom akciótól eltérõ idõpontban, térítés ellenében is lomtalanítást rendelni a Szolgáltatótól. Kérjük együttmûködését környezetünk tisztaságának megóvásában!

Köszönettel az Ön Szolgáltatója: Futurus-Pannonia Nonprofit Kft.



2014-03-14 09:55:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül