Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895226    








Honlapkeszites

Sajni József az energiahatékonyságot célzó pályázatokról kérdezett

Az önkormányzati intézmények energiafelhasználásával kapcsolatban arra volt kíváncsi Sajni József önkormányzati képviselõ, hogy Nagykanizsa részt vett-e energiahatékonyságot célzó pályázatokon.


A városatya kérdésére Cseresnyés Péter polgármester az alábbiakat válaszolta:
– A város önkormányzata közel 19 millió forint uniós támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül meghirdetett „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” címû pályázati kiíráson a Vackor Óvoda vonatkozásában. A fûtéskorszerûsítés, energiaracionalizálás legfõbb célja a fûtési rendszer energia-takarékosságának a biztosítása, illetve a hagyományos energiahordozók kiváltása volt. 2011-2012-ben, a projekt megvalósítása során 16 négyzetméter napkollektor, kondenzációs kazán és talajszondás hõszivattyú került beépítésre, továbbá sor került a homlokzat, valamint a födém szigetelésére, a homlokzati nyílászárók cseréjére.
2013-ban újfent kiírásra került a Környezet és Energia Operatív Program keretében az épületenergetikai pályázati konstrukció – erõsítette meg a polgármester. Nagykanizsán ezen pályázat keretében 5 intézmény energiatakarékosságot célzó világításkorszerûsítése – napelemes villamos energiatermeléssel kombinálva – került betervezésre, azonban a konstrukciót a megjelenéstõl számított néhány napon belül felfüggesztették.
Az egyéb kapcsolódó kiírások (Norvég alap, Intelligent Energy Europe) összetett feltételrendszerének való megfelelõség már a társadalmi egyeztetések fázisában folyamatosan vizsgálatra került, azonban a szakmai korlátozó feltételek a projektek tartalmára vonatkozóan nem tették lehetõvé a pályázatok benyújtását.
A következõ 2014-2020 programozási idõszak fejlesztési elképzelései egy komplex intézmény-felújítási programot is magukba foglalnak – egészítette ki Sajni József képviselõnek adott válaszát Cseresnyés Péter polgármester.

B.E.
 



2014-03-17 08:45:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül