Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891948    








Honlapkeszites

Korszerûsítik a rehabilitációs szakigazgatási szerv zalaegerszegi épületét

Megkezdõdött a Zala Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve zalaegerszegi épületének akadálymentesítése és korszerûsítése, a megváltozott munkaképességûek komplex rehabilitációjának infrastrukturális feltételein javító, közel 4 milliárd forintos országos program részeként.


A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Fõigazgatósága hétfõn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy év végéig be is fejezõdik a zalai rehabilitációs szervnek otthont adó Göcseji úti épület korszerûsítése és akadálymentesítése.
A 89,1 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés során három modern vizsgálóhelyiséget alakítanak ki az épületben, informatikai fejlesztéseket is végrehajtanak, valamint új vizsgálóeszközöket szereznek be. A felújított ingatlan a látássérültek, a hallássérültek, az értelmi fogyatékkal élõk és a mozgásukban korlátozottak számára egyaránt akadálymentes lesz.
Az Új Széchenyi Terv keretében országszerte 18 megyeszékhelyen korszerûsítik a megyei rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit és mûködési feltételeit. A programot az Európai Unió csaknem 4 milliárd forinttal támogatja, az egyes beruházások értéke 40 millió és 350 millió forint között változik.
A rehabilitációs szakigazgatási szervek elsõ fokon, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szakértõi pedig másodfokon döntenek többek között a megváltozott munkaképességûek ellátási jogosultságáról és arról, hogy milyen mértékben akadályozottak a közlekedési képességükben. A szakértõk évente 175-180 ezer vizsgálatot végeznek - derül ki a fõigazgatóság tájékoztatásából.

MTI - Kanizsa



2014-03-24 12:10:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül