Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893783    








Honlapkeszites

Új piacok, új lehetõségek

A fenti címmel tartottak export-tanácsadási fórumot a Magyar Nemzeti Kereskedõház (MNKH) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében a Vasemberház Dísztermében, ahol bemutatták a Magyar Nemzeti Kereskedõház Partner Programját.


A városunkba érkezett roadsow-n dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondott köszöntõt. Kiemelte, a rendezvényen, ahol a piacra jutás, a hitel és az új technikai eszközök hármasát foglalták egységbe a kis- és középvállalkozóknak szeretnének segítséget nyújtani a forrásszerzésben. A vállalkozók a fórumon elsõ kézbõl kaphatnak információkat a külpiacokról, az export nyújtotta lehetõségekrõl. Hangsúlyozta, a MNKH tevékenysége révén a vállalkozók termékei az Európai Unión kívüli országokba is eljuthatnak, ezzel pedig új piacok és lehetõségek nyílhatnak meg számukra.
Szárszó Tibor, a Magyar Nemzeti Kereskedõház Zrt. ágazati vezetõje a Magyar Nemzeti Kereskedõház nyújtotta lehetõségeket ismertette. Elmondta, az MNKH 2013-ban kezdte meg mûködését. A tevékenységi körébe tartozik a magyar vállalkozások külpiaci megjelenésének elõsegítése, export tevékenységének támogatása és erõsítése. Továbbá felkutatja, tömöríti azokat a hazai vállalkozásokat, melyek termékei, szolgáltatásai a külföldi piacokon is versenyképesek lehetnek, illetve a külpiaci relációs kereskedõházakon keresztül felméri a piaci igényeket is. A kereskedõház jelenleg is több száz hazai partnerrel áll kapcsolatban, és keresi azokat az élelmiszeripar, mezõgazdaság, vegyipar, környezetipar, egészségipar, gépipar és IT ágazatokból kikerülõ magyar vállalatokat, amelyek magas minõségû, exportképes termékeket, szolgáltatásokat nyújtanak. Az MNKH Partner Programja keretében pedig a hazai vállalkozások számára komplex szolgáltatást nyújtanak.
A kereskedõház szakértõivel hazánkban jelenleg 23 helyszínen konzultálhatnak a vállalkozók. Céljuk, hogy 2018-ra a jelenlegi 25,5 százalék helyett a magyar export 33 százaléka jusson el az EU-n kívülre, valamint 20 országban mûködõ kereskedõházi rendszer kiépítése.
A fórumon továbbá tájékoztatást kaphattak a résztvevõk a MKIK külpiaci szolgáltatásairól, a MKIK Kínai és Mongol tagozatáról, az Exporttámogatási lehetõségekrõl, a Növekedési Hitelprogramról, valamint az elõadásokat követõen személyes konzultáció keretében tájékozódhattak a kereskedõház nyújtotta szolgáltatásokról és az üzleti együttmûködési lehetõségekrõl, különös tekintettel Törökországra vonatkozóan. Továbbá bemutattak egy, a MKIK tulajdonában lévõ ipartechnikai újdonságot, a 3D-s nyomtatót mûködés közben.

V.M.
 



2014-03-25 13:59:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül