Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891548    








Honlapkeszites

Segítség az építõipari tartozások kezelésére

Az iparági lánctartozások visszaszorítását célzó törvénymódosítások kapcsán létrehozott Teljesítésigazolási Szakértõi Szerv (TSZSZ) eljárása a Magyarországon történõ építési beruházásokra terjed ki. Segít a TSZSZ, ha a teljesítésigazolást visszatartják, ha a vitát bíróságot elkerülve kívánják rendezni, de ha mégis a bíróság elé kerül az ügy, a keresetet benyújtó fél részére már rendelkezésre áll egy olyan szakvélemény, amelyre a bíróság az ítéletét alapozhatja. - áll a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatójában.


Féléves mûködésük alatt, már 65 db kérelmet nyújtottak be a szervhez. A benyújtott kérelmek többsége magasépítési kivitelezés, de akad közöttük tervezési és mélyépítési munka is. A TSZSZ által lezárt ügyek közül már több eljutott a bírósághoz és van olyan ítélet is , amely a szakértõi tanács által megállapított összeget teljes mértékben megítélte a kérelmezõnek.

Az ország minden részébõl érkeznek ügyek a TSZSZ-hez, az elsõ nagykanizsai helyszíni szemle után a szakértõk a kamarában tanácskoztak. A TSZSZ eljárása az illetékes területi kereskedelmi és iparkamaránál vagy az MKIK-nál kezdeményezhetõ. A kérelem és mellékletei benyújthatóak lehetõség szerint elektronikusan az MKIK részére a kerelem@mkik-tszsz.hu e-mail címre. A TSZSZ mûködését a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja.

Kanizsa



2014-03-29 06:49:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül