Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948903    








Honlapkeszites

Közmûvelõdési megállapodás a miklósfai egyesülettel

A közgyûlésen elfogadták a miklósfai Közmûvelõdési és Városszépítõ Egyesülettel történõ közmûvelõdési megállapodás megkötésére vonatkozó javaslatot.


Az egyesület vezetõje, Dömötörffy Sándor kereste fel a közgyûlés tagjait, hogy támogatásukat kérje ahhoz, hogy az önkormányzat kötelezõ közmûvelõdési feladatellátásában jelentõs szerepet vállaló egyesülettel együttmûködési megállapodást kössön. Az együttmûködési megállapodás megkötésének igénye nem elõzmények nélküli, mivel a 2009-ben kezdeményezett megállapodást financiális okok miatt nem fogadta be a testület, ellenben támogatták az egyesület külön soron történõ mûködését 2010-ben. A következõ évben elõször csökkent, majd megszûnt, helyébe a mûködési támogatás bizonytalan alkalomszerûsége lépett. Ez komoly fenntartási problémát okozott és okoz az egyesületnek, melyet a megállapodás megkötése hivatott orvosolni.
A megállapodás értelmében az évi hat millió forintos támogatás 2014. második negyedévében esedékes részét, mely 1,4 millió, az önkormányzat április 15-ig átutalja az egyesület számlájára.

V.M.

Idõközben lejárt a régi vezetõség mandátuma, és megújult. Az egyesület új elnökéül Köteles Józsefnét választották – a szerk.



2014-03-31 11:06:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül