Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893318    








Honlapkeszites

Vannak még támogatási lehetõségek a foglalkoztatás finanszírozására

A Nagykanizsai Inkubátorház a Széchenyi Programirodával közösen tartott vállalkozói tájékoztatót hétfõn a foglalkoztatáshoz igénybe vehetõ támogatásokról.

Számtalan fórumon lehet hallani és olvasni azt, hogy 2013-ban lezárult egy EU-s költségvetési ciklus és ezzel egy idõre a támogatásokat is nélkülözni kell a vállalkozásoknak. A hír csak részben igaz és erre szerették volna felhívni a vállalkozók figyelmét a rendezvény szervezõi.


Amint azt Cserti Csilla, az Inkubátorház vezetõje köszöntõjében elmondta, az önkormányzat támogatásai az uniótól függetlenül élnek és várják a jelentkezõket. Ezen túl pedig vannak még olyan EU-s programok is, amelyek nem futottak ki 2013-ban.

Az elõadók két ilyen lehetõséget mutattak be a tájékoztatón. Cserti Csilla az önkormányzat foglalkoztatás bõvítési támogatásáról szólt pár szóban. Minden olyan kanizsai cég, amely legalább egy éve mûködik városunkban, 500.000 Ft-ot kaphat új munkahelyenként. Természetesen a pályázókat további adminisztratív feltételek is kötik, amelyrõl a Polgármesteri Hivatal Adóügyi Csoportja tud tájékoztatást adni.

A másik bemutatott konstrukció egy már tavaly elindított EU-s pályázat, a „gyakornoki programként” elhíresült felhívás. Martinecz Aranka, a Széchenyi Programiroda koordinátora elmondta, hogy nevével ellentétben nem iskolások foglalkoztatásáról szól ez a lehetõség, hanem már végzett, szakképzett munkavállalók felvételérõl. Mégis azért hívják „gyakornoki programnak” mert olyan fiatalok munkába állását támogatják, akik még nem dolgoztak a szakképzetségüknek megfelelõ pozícióban. A támogatás nem csak azért egyedülálló lehetõség, mert a 9 hónapos kötelezõ foglalkoztatás idejére akár 100%-os bértámogatást nyerhet a pályázó, hanem mert a pályázó által megnevezett mentor, aki segíti a fiatal szakmai fejlõdését, szintén bértámogatásban részesülhet, sõt még eszközöket is beszerezhet a kedvezményezett.

Kanizsa



2014-04-01 11:29:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül