Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892432    








Honlapkeszites

Átadták a Hevesi Sándor Általános Iskola új fõzõkonyháját

2012-2015 között mintegy 180 millió forintból újulnak meg városunkban – az önkormányzat által fenntartott - óvodák, iskolák és szociális intézmények konyhai létesítményei, a Pensio Minõségi Közétkeztetés Kft. jóvoltából. A Központi Óvoda konyháját, a Sánci ovi tálalóját és a Hevesi Iskola fõzõkonyháját már korszerûsítették, így ezer óvodás és hatszáz iskolás gyermek már az intézményében készített friss ételeket fogyaszthatja.


Mint az a Hevesi Sándor Általános Iskola konyhájának csütörtöki, ünnepélyes átadásán az intézményben elhangzott, az eredeti tervekhez képest gyorsabban zajlik a nagykanizsai közintézmények, óvodák, iskolák konyháit, tálalóit és kiszolgáló létesítményeit érintõ modernizációs program.
Az avató-ceremónián Cseresnyés Péter, városunk polgármestere elmondta: még két évvel ezelõtt – hosszú elõkészítõ folyamat eredményeként – döntött úgy az önkormányzat, hogy átadja a közétkeztetést egy olyan cégnek, amelyik profi módon dolgozik, s amely az ország többi részén is kiváló minõségû ételeket készít, és kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód támogatására.
- Anno, a szerzõdés aláírása után elkezdõdött a közös munka a Pensio Minõségi Közétkeztetés Kft.-vel: azaz, elindult egy olyan gyümölcsözõ együttmûködés, aminek eredményeként azok a gyermekek és felnõttek jártak jól, akik a közétkeztetõ cég által készített ételeket fogyasztják – szögezte le.
Majd – a konyha-felújítások kapcsán – kiemelte, az önkormányzat ezzel is sok pénzt tud megtakarítani, hogy az említett felújítások nem a város kasszáját terhelik.
A beruházásokat teljes egészében finanszírozó és végzõ Pensio Minõségi Közétkeztetés Kft. szakmai igazgatója, Vargáné Achátz Zsuzsanna beszédében közelképet adott arról, hogy - a fejlesztések során – modernizálták a speciális, nagyüzemi technikai eszközöket, zsámolyokat, melegen tartó pultokat, valamint lecserélték a konyhagépeket is, illetve a burkolatok és falfelületek is megújultak.
- A felújítási folyamatok több ütemben zajlanak, és immár be is fejezõdtek több intézményben – utalt a két óvoda tálaló- és konyhahelyiségére, szintúgy a Hevesi Iskoláéra.
A szakmai igazgató hangsúlyozta, hogy az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a város összes konyháját – legyen az fõzõ-, melegítõ-, vagy tálalókonyha – korszerûsítik majd az elkövetkezõ években. Elmondása szerint a beruházások igazi nyertesei a gyermekek és az idõs ellátottak lesznek, hiszen egészségesebb, rostokban gazdagabb étel kerül az asztalukra.
- A felújított konyhák, étkezõk, az új gépek és berendezések pedig, a szerzõdés lejárta után az önkormányzat tulajdonában maradnak – jelentette ki Vargáné Achátz Zsuzsanna.
A beszédeket követõen, Süllõs Gyuláné, a Pensio Minõségi Közétkeztetés Kft. ügyvezetõje és Cseresnyés Péter polgármester – az ünnepélyes szalagátvágással – „hivatalosan” is átadta a Hevesi iskola teljes egészében felújított konyháját.

Sz.Zs.
 



2014-04-04 09:21:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül