Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948260    








Honlapkeszites

Az idõseket köszöntöttük ismét
Tizenötödik alkalommal rendezték meg városunkban az Idõsek Hetét.

Az évrõl-évre bõvülõ programsorozat idei tapasztalataként Koller Jutka, az Egyesített Szociális Intézmény vezetõje örömét fejezte ki, hogy sok hozzátartozó is részt vett a rendezvényeken, ezzel is segítve azok sikerét. Példaként említette, hogy több esetben az intézményben lakó idõsek unokái léptek fel a különbözõ mûsorokban.

Cseresnyés Péter alpolgármester a szépkorúakat köszöntve elmondta, nehéz helyzetben van, hiszen olyanokat köszönt ezen a napon, akiknek az év minden napján kijár a hála. Véleménye szerint a társadalom akkor mûködik jól, ha a fiatalok tisztelik és odafigyelnek az idõsekre, akiknek köszönhetõen elindulhattak életpályájukon. Nekünk középkorúaknak azért is kötelességünk hálánkat kifejezni, hogy ezzel példát mutassunk az utánunk jövõknek.
A város idõsügyi helyzetérõl szólva elmondta, Nagykanizsának nem kell szégyenkeznie ezen a téren, hiszen a kormány egyre csökkenõ támogatása ellenére városunk számos szolgáltatást tud biztosítani. Napköziket tart fenn, klubrendszert mûködtet, foglalkozásokat szervez és odafigyel az idõsek házi gondozására is.
E tényekrõl elismeréssel nyilatkozott nemrégiben Soltész Miklós, az Országgyûlés Szociális Bizottságának alelnöke.
D.J.


2008-11-20 10:54:58


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül