Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891807    








Honlapkeszites

Eddigi mérleg: 17 helyi vállalkozásnak közel 300 millió Ft támogatás

Több pályázat eredményét is nyilvánosságra hozták az elmúlt egy hétben. A felhívások jelentõs sikereket hoztak a nagykanizsai vállalkozásoknak, aminek köszönhetõen nem csak a gazdasági környezet fog élénkülni városunkban. A támogatási programok közül kettõ is közvetlen foglalkoztatás bõvülést fog eredményezni – tájékoztatta lapunkat Halász Gyula, az Inkubátorház és Innovációs Központ marketingvezetõje.


A Nagykanizsai Inkubátorház pályázati tanácsadóinak általános tapasztalata, hogy egyre nagyobb az érdeklõdés a helyi vállalkozások részérõl a támogatási programok iránt. Ennek köszönhetõen nõ a kanizsai vállalkozások részvételi és sikerességi aránya is a különféle gazdaságélénkítõ programokon. Az elmúlt napokban 3 felhívásról született döntés:

Az EU által társfinanszírozott telephelyfejlesztések nagyobb volumenû, infrastrukturális projektek. Városunk 5 sikeres cége számára mindösszesen 220 millió Ft-ot ítéltek meg, ami csaknem dupla ekkora összegû fejlesztést tesz lehetõvé, és hozzávetõleg 15 munkahely létrejöttét generálja.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap azokat a vállalkozásokat támogatta, amelyek szakképzésben tanuló diákokat foglalkoztatnak. Ezen a felhíváson 12 kanizsai pályázó közel 55 millió Ft-ot nyert és ezzel szintén csaknem dupla ekkora összeget fordíthatnak eszközparkjuk bõvítésére.

Szintén hazai finanszírozású volt az a munkaügyi pályázat, amely a felvételre kerülõ új alkalmazottak számához igazodóan (legalább 2 fõ pályázónként) adott támogatást a vállalkozásnak. Ugyan a településre lebontott nyertes lista ehhez a konstrukcióhoz nem elérhetõ, de az eredményeket böngészve ebben a programban is találhatunk városi sikereket.

Kanizsa



2014-04-07 14:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül