Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892799    








Honlapkeszites

Ingatlanadó – szinte mindenkire vonatkozna

Egy húszmillió forint értékû lakás után évi ötvenezer forint ingatlanadót kellene fizetni – állapítja meg az a Magyar Nemzet birtokába került tanulmány, amelyet a pénzügyi tárca is jegyez. A dokumentum szerint az adó szinte minden ingatlantulajdonosra vonatkozna.


Ha kormány jövõ évben bevezeti az ingatlanadót, célszerû lesz, ha azt lakossági és a vállalati ingatlanokra is kiterjeszti, és az adóköteles érték alsó határát alacsonyan vagy nulla forintnál tartja – állapítja meg az a Pénzügyminisztérium és a Kopint-Tárki Zrt. által készített tanulmány. A minden tulajdonosra kiterjesztett adót a társadalom szegényebb rétegei nem tudnák megfizetni, így nekik a megoldás az adófelfüggesztés lehetne – áll a munkaanyagban.

A dokumentum szerint az ingatlanadó életbelépésével egységesülne a rendszer. A kommunális adó, az építményadó, a telekadó, a luxusadó, valamint az idegenforgalmi adó a tervek szerint beleolvadna az egységes ingatlanadóba. Két évvel ezelõtt a fenti közterhekbõl 63,8 milliárd forint folyt be, de ezután a magas adminisztratív költségek miatt az jóval nagyobb bevételre lesz szükség, írja a napilap.



2007-09-25 13:40:47


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül