Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948727    








Honlapkeszites

Felújítják a palini régi temetõt

A palini városrész úgynevezett zsidó temetõjének felújítását szorgalmazta közgyûlési interpellációjában Bicsák Miklós önkormányzati képviselõ. Még a kis fejfás kövek megtalálhatóak, de a környezetét mindenképpen rendbe kellene tenni. Ehhez kérte a hozzátartozók nevében is a város segítségét a képviselõ.


Kérésére Cseresnyés Péter polgármester az alábbiakban válaszolt:
A palini régi temetõ az önkormányzat tulajdonában lévõ területen található. A fákkal, aljnövényzettel sûrûn benõtt, földdel felrakódott területet a temetõket üzemeltetõ Via Kanizsa Kht. munkatársai átnézték és néhány ledõlt síremlék-, valamint kriptamaradványt találtak. A tavaszi hónapokban részletesebb helyszínelést végeznek és felmérik a szükséges fakivágási, aljnövényzet-tisztítási és területrendezési munkákat.
Mivel az eddig fellelt síremlékmaradványok nem igazolják egyértelmûen, hogy azok valamely vallási felekezet vagy csoport kizárólagos temetkezési helyéül szolgáltak, ezért az önkormányzati tulajdonú lezárt temetõ rendbetételét, területrendezési munkáit a városüzemeltetõ cég a közfoglalkoztatási programok résztvevõinek bevonásával végzi el az év második felében.
Amennyiben az aljnövényzet-tisztítás során nagyobb számú beazonosítható síremlékmaradvány kerül elõ – dr. Károlyi Attila képviselõ javaslatának megfelelõen – felvesszük a kapcsolatot a Magyarországi Zsidó Temetõkért Alapítvánnyal – zárta válaszát a polgármester.

B.E.



2014-04-10 08:28:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül