Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891978    








Honlapkeszites

Húsvét - Teltházra számítanak a balatoni szállodák

Jó idõjárás esetén biztos teltházra számítanak húsvétkor a nagyobb, egész évben nyitva tartó balatoni szállodák, fõleg a magyar vendégeknek köszönhetõen - derült ki több hotel vezetõje MTI-nek adott tájékoztatásából. Beszámolóik szerint programokkal és animációkkal is színesítették kínálatukat a gyermekes családok fogadására készülve.


Hoffmann Henriknek, a siófoki Hotel Residence igazgatójának tájékoztatása szerint a 120 férõhelyes szálloda férõhelyeit idén könnyebben értékesítették eddig, mint tavaly. Élénkebb mind az egyéni utazók, mind a konferenciák tartásához helyszínt és szállást keresõk érdeklõdése, mint egy évvel ezelõtt, és úgy tûnik a cégeknek több pénzük van egyéb kiegészítõ szolgáltatások megrendelésére is.
A Residence-ben húsvétra a helyek 80 százaléka kelt el elõfoglalással, és arra számítanak, hogy a megmaradt szobákat is könnyen értékesíteni fogják az ünnepig. A húsvéti vendégek mintegy 80 százaléka magyar, a többi külföldrõl érkezik. Az igazgató kifejtette, mivel tavaly kedvezõtlenebb idõpontban, vagyis korábban és rossz idõjárási körülmények között volt húsvét, idén mindenképpen jobb foglalásra lehet számítani. Úgy fogalmazott, meggyõzõdése, hogy teltházas lesz a legtöbb vidéki szálloda, és ha kellemes meleg lesz, akkor másfajta szolgáltatók is kivehetik részüket a megnövekedett fogalomból.
Sternóczky Balázsnak, a siófoki Hotel Azúr értékesítési vezetõjének tájékoztatása szerint a közel 600 férõhelyes szálloda már csak néhány szabad hellyel rendelkezik húsvétra. A vendégkör mintegy 80 százalékba belföldi. A nyári elõfoglalások tekintetében azt tapasztalják, hogy kevesebb a külföldi, amely kiesést viszont pótolja a hazai megnövekedett kereslet, így egyelõre a tavalyihoz hasonlóan alakul a szezon.
Szijártó Csabának, a balatonfüredi Anna Grand Hotel igazgatójának beszámolója szerint a mintegy 250 férõhelyes szálloda is teltházra számít a húsvéti ünnepek idején. Az elõfoglalásoknak köszönhetõen a férõhelyek 60-70 százaléka kelt el. A vendégek 90 százaléka egyéni szervezésben, és Magyarországról érkezik, így felkészültek rá, hogy sokan az utolsó pillanatra halogatják a döntést, kivárva milyen idõjárás várható, és mérlegelve a programlehetõségeket is. A szálloda nyári elõfoglalásai a tavalyi, jól sikerült évhez hasonlóan alakultak eddig - mondta az igazgató, aki arról is beszámolt, hogy a nyári szezonban 80 százalékos, éves viszonylatban 50 százalékos a balatoni hotel kapacitáskihasználtsága.

 

MTI - Kanizsa



2014-04-15 22:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül