Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949486    








Honlapkeszites

Egy kis kultúra, s egy kis politika
A VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház adott otthont annak a jazz koncertnek, amelyet a kanizsai zsinagóga ügyében szervezett a helyi SZDSZ, s ahol John Emese, országos ügyvivõ, az SZDSZ fõvárosi frakciójának vezetõje, valamint Wittinghoff Tamás, Budaörs liberális polgármestere, országos ügyvivõ voltak a vendégek. A koncert elõtt Kovács Kálmán, az elnöki kabinet vezetõje, az SZDSZ Zala megyei szervezetének elnöke és Wittinghoff Tamás sajtótájékoztatót tartottak.

Kovács Kálmán elmondta, hogy ez a koncert figyelemfelkeltés és megemlékezés egyben: felhív a klasszicista mûemlék megmentésére, valamint felidéz két nagykanizsai származású hírességet, Sigmund Romberget, aki az Egyesült Államokban világhírû zeneszerzõváévált, valamint az idén elhunyt Fejtõ Ferenc író-történészt, aki a Liberális Nagykanizsáért Alapítvány fõvédnöke volt.

A politikusok bemutatták a Válságból lehetõség” címû vitairatukat, melyet programmá szeretnének alakítani, s melynek összeállítója Wittinghoff Tamás, aki egyben annak a Budaörsnek a polgármestere 18 éve, amely 20%-os gazdasági növekedéssel büszkélkedhet. Wittinghoff Tamás elmondta, ez nagyban annak köszönhetõ, hogy Budaörs nem hagyta maga mellett „elfutni” az autópályát, hanem kiaknázta annak lehetõségeit. Különbözõ cégek települtek oda, amelyek munkahelyeket teremtettek, és befizették az iparûzési adót is. Véleménye szerint Nagykanizsának is ezt kellene tennie: kihasználni a város logisztikai helyzetét, hosszú távú tervet kidolgozni, hogy a mûködési költségeket ki tudja gazdálkodni.
Országos szinten is óriási a probléma, hiszen a rendszerváltás óta igazi reform nem történt – tette hozzá az ügyvivõ. Véleménye szerint rengeteg pénz „folyik el” feleslegesen. Ezt annak kapcsán említette meg, hogy túl nagy számnak tartja Magyarországon a 3200 önkormányzatot. Szerinte az egyes önkormányzatoknak is túl sok tagja van. Az SZDSZ a megyerendszer megszûntetését javasolja. Úgy véli, mindent figyelembe véve Magyarországon nem racionálisan folyik a pénzkezelés.
S.E.


2008-11-24 09:09:53


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül