Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893519    








Honlapkeszites

Rendkívül sikeres pénzügyi évet zárt Egerszeg

Rendkívül sikeres pénzügyi évet zárt Zalaegerszeg, a nyugat-dunántúli városok legjobb pénzügyi teljesítményét nyújtotta tavaly - mondta a zalai megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatóján.

 


Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) a város csütörtöki közgyûlésének témáiról szóló tájékoztatón kifejtette: 12,9 milliárd forintos induló költségvetéssel nyitotta a város a tavalyi évet, de a jelentõs pályázati aktivitásnak, az adósságkonszolidációnak és a kiegészítõ állami támogatásoknak köszönhetõen 20,4 milliárd forintra emelkedett év végére a költségvetési fõösszeg.
A polgármester hozzátette: a zárszámadás végsõ összege mindössze 200 millió forinttal marad el a 2012-es évitõl, miközben tavaly a pénzügyeket érintõ jelentõs átrendezõdés volt az önkormányzati és az állami szféra között. Ezek sorában említette, hogy az iskolák szakmai mûködtetése és költségvetési kiadásai az államhoz kerültek át, a járási hivatalok kialakításával pedig a polgármesteri hivatal létszáma és ezzel a költségvetése is csökkent.
Az elmúlt évben mintegy nyolcmilliárd forint fejlesztési forrást sikerült Zalaegerszegre hozni, s számításai szerint ez a Nyugat-Dunántúlon a legsikeresebb teljesítmény volt a városok összehasonlításában - mondta Gyutai Csaba.
Kitért arra is, hogy a közgyûlés egyebek mellett a zalai megyeszékhely közbiztonsági helyzetérõl is tárgyalt, amelyrõl megállapították, hogy szinte minden fontos rendõrségi mutató javulást jelez. A bûncselekmények száma csökkent, a felderítésük javult, kiseb mértékben nõtt viszont az önkormányzatnak évente több tízmilliós kárt okozó közterületi rongálások, valamint a közlekedési balesetek száma.
Zalaegerszeg - Nyíregyházához és Szegedhez hasonlóan - a belügyminiszter felkérése alapján részt vesz egy svájci tapasztalatokra épülõ programban, amelynek keretében közösségi rendõrök dolgoznak majd a városban. Õk nem a bûnüldözéssel vagy a közlekedésirányítással foglalkoznak, hanem a megelõzéssel, egyfajta szociális segítõként mûködnek közre a város közbiztonságának további javításában - jelezte a polgármester.

 

MTI - Kanizsa



2014-04-19 03:09:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül