Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892384    








Honlapkeszites

Nem emeli a jegyárakat a Balatoni Hajózási Zrt.

Tudatos üzletpolitikai döntés volt, hogy a tavalyi szinten tartjuk a jegyárakat - mondta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a 169. balatoni hajózási szezon kezdetén rendezett ünnepségen Balatonfüreden szombaton az MTI-nek.


A zrt. idén családi jegyet vezet be, amely két felnõtt és két gyermek kedvezményes hajózását teszi lehetõvé - ismertette.
Tájékoztatása szerint a zrt. idei nagyberuházásai közé tartozik az 1891-ben épült Helka motorjának és kormányának cseréje, ami lehetõvé teszi, hogy a hajó a saját tengelye körül, helyben megforduljon. A Helkára 40 millió forintot költ a zrt.
A cég 22 hajójára 60 millió forintot fordítanak a szezonkezdeti felkészülés során, a balatoni hajózás zászlóshajójának, a Szent Miklósnak a fejlesztésére pedig 15 milliót - sorolta a vezérigazgató.
Hozzáfûzte: a vitorláskikötõk újracölöpözése megkezdõdött, s a 9,3 millió forintos beruházás pünkösdre fejezõdik be. Ugyanekkora elkészül Balatonboglár, Balatonszemes és Szigliget kikötõi fogadóépületeinek energiatakarékos fejlesztése, a napelemes beruházások összesen 10 millió forintba kerülnek.
Az, hogy Siófok, Balatonfüred és Keszthely együtt ünnepli a szezonkezdetet, azt jelképezi, hogy a Balaton-parti településeknek közös az érdeke és a felmerülõ gondokat együtt oldják meg - mondta Bóka Ferenc, Balatonfüred polgármestere.
Balázs Árpád, Siófok polgármestere szerint a Balaton akkor él, ha van rajta hajó. Húsvétkor a balatoni hajósok megmutatják, hogy téli álmából felébred a tó, újra életre kell - mondta.
Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere kiemelte: a jelenlévõk közös célja a régió erõsítése, fejlesztése. Reményét fejezte ki, hogy egyszer Magyarország költségvetésében külön soron sok százmillió forint szerepel majd a Balaton fejlesztésére.
Az évad elsõ hajója a hagyományok szerint Siófokról, a déli parti települések küldöttségeivel indul, és a balatonfüredi kikötõben a helyi fúvószenekar, a férfikar és a néptánccsoport szabadtéri elõadásával fogadják.
Ezúttal a Szigliget futott be a füredi kikötõbe, és vitte az érdeklõdõket sétahajózásra az ünnepség végén.

 

MTI - Kanizsa



2014-04-19 14:21:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül