Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893440    








Honlapkeszites

Megkezdték a Vitaricum védjeggyel jelölt zöldség és gyümölcs forgalmazását

Megkezdték a Vitaricum védjeggyel jelölt minõségi magyar zöldség és gyümölcs árusítását, elsõként a CBA Kereskedelmi Kft.


Fodor Attila, az áruházlánc kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a közelmúltban alapított védjegy a hazai termelõi bázisra épülõ minõségi magyar zöldség-gyümölcs termékeket fémjelzi. Az áruházlánc pedig azért karolta fel a kezdeményezést, mert elkötelezett a magyar termékek minél nagyobb arányú forgalmazása mellett.
A védjegy bemutatása egy fõvároshoz közeli üzletben történt, az esemény egyik fontos célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyar zöldség-gyümölcs szezon indulására.
Fodor Attila emlékeztetett: a CBA üzleteiben zöldségbõl és gyümölcsbõl az elmúlt hetekben mintegy 30 százalékkal fogyott több, mint egy évvel korábban. Az árak is jelentõsen mérséklõdtek az egy évvel korábbiakhoz képest, 15-20 százalékkal alacsonyabbak. Ez utóbbihoz a kedvezõ idõjárás is nagy mértékben hozzájárult - fûzte hozzá. Példaként említette: a múlt évben az áruházlánc kínálatában 70 százalék volt a magyar zöldségek aránya, most 95 százalék.
Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke a többi között arról beszélt, hogy a védjegy is támpontot nyújt az áruk származásának egyértelmû azonosításhoz.
A termelésrõl elmondta: az idei magyar zöldség-gyümölcsszezon már elkezdõdött, és a tavalyinál sokkal jobban alakul. A múlt évben ugyanis három hetet késett a természet, míg az idén másfél-két héttel elõrébb tart. A termékek nagyon jó minõségûek - mondta a FruitVeB elnöke.
Hozzátette: az ágazat alapvetõ célja, hogy 2020-ig legalább 1 millió tonnával növelje a termelést. Közölte: napjainkban 1-1,5 millió tonnával kevesebb zöldség és gyümölcs terem, mint korábban.

 

MTI - Kanizsa



2014-04-20 03:20:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül