Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892807    








Honlapkeszites

Napelemes kiserõmûvet építettek ki a BGF gazdálkodási karán

Több mint kétszáz napelemmodulból álló kiserõmûvet építettek ki a Budapesti Gazdasági Fõiskola (BGF) zalaegerszegi gazdálkodási karán.


A kar az MTI-vel azt közölte: az Európai Unió csaknem 50 millió forintos támogatásából megvalósult kiserõmû várhatóan 57 477 kilowattóra elektromos energiát termel évente, a beruházás a becslések szerint csaknem 2,4 millió forint éves megtakarítást jelent majd az intézménynek.
A csaknem 50 kilowattóra teljesítményû, 204 napelemmodulból álló kiserõmûvet a kar egyik épületének lapos tetején építették ki, annak köszönhetõen a zalaegerszegi intézmény elektromos ellátásának egy részét megújuló energia biztosítja.
Halász Imre, a gazdálkodási kar dékánja közölte: az innovatív, energiatakarékos és környezettudatos beruházás szorosan illeszkedik az intézményben létrehozott Zöld kampusz elnevezésû mintaprojekt koncepciójához, annak keretében korábban úgynevezett szürkevíz-hasznosító rendszert, komposztáló, épületszerkezeti hõszigetelést hoztak létre.
A BGF zalaegerszegi gazdálkodási kara 11 hektáros zöldterületen helyezkedik el. A korábban elindított Zöld kampusz mintaprojekt keretében a természeti környezet megõrzését, a fenntartható fejlõdést szolgáló fejlesztések valósultak meg. A környezettudatos szemléletre, a kampuszon megvalósult fejlesztésekre szakmai programokkal hívják fel a diákok, illetve a városban, a megyében, a régióban élõk figyelmét.

 

MTI - Kanizsa



2014-04-23 06:45:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül