Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894162    








Honlapkeszites

A bajcsai útgondok megoldására várt választ Tóth Nándor képviselõ

Bajcsai útfelújításhoz kérte a városvezetés támogatását Tóth Nándor, a városrész önkormányzati képviselõje. A Törökvári út 66. szám elõtti út, valamint szintén a Törökvári út páratlan oldalán található autóbuszöböl felújításához kért intézkedést. Az elõbbi esetben gyakorlatilag egy negatív fekvõrendõr keletkezett az úton, s emiatt, ha belezökken egy nehéz gépjármû, még az éjszakai órákban is felébrednek a lakók. A buszöböl rossz állapota pedig akadályozza az utasok le- és felszállását.


Az interpellációkra válaszolva Cseresnyés Péter polgármester az alábbi tájékoztatást adta: a Törökvári utca 66. szám elõtti úthibát jelezte a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek, mint az útszakasz kezelõjének. A levélben beszámolt az ott lakók problémájáról, mely szerint az útburkolatban található süllyedés nemcsak a jármûvekben okozhat károkat, hanem zavarja az ott élõk nyugalmát is. Egyben arra kérte a zrt. vezetését, hogy szíveskedjenek a problémát megvizsgálni és a szükséges javítási munkákat a lehetõségek szerint elvégezni.
A Bajcsa elején található autóbuszmegálló állapota valóban indokolja a felújítást – olvasható a polgármester válaszában. – Az önkormányzat 2010-ben pályázatot nyújtott be a közösségi közlekedés fejlesztésére, melynek keretében elkészültek a jelzett megálló tervei is. A dokumentáció tartalmazta az útburkolat felújítását, a járdasziget átépítését, az akadálymentes járdakapcsolat kialakítását, és egy új utas váró elhelyezését. A pályázat azonban nem nyert támogatást, és a beruházás nem valósult meg. Ennek ellenére a terv továbbra is rendelkezésre áll, és amennyiben a közgyûlés biztosítja rá a szükséges forrást, úgy a kivitelezés megtörténhet.

B.E.
 



2014-04-23 09:33:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül