Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892777    








Honlapkeszites

Másfélmilliárd forintos ivóvízminõség-javító beruházás kezdõdött el a barcsi kistérségben

Másfélmilliárd forintos ivóvízminõség-javító beruházás kezdõdött el a barcsi kistérségben az Európai Unió támogatásával - közölte a Barcs és Térsége Ivóvízminõség-javító Társulás az MTI-vel. A kivitelezést a Zala megyei Szabadics Közmû- és Mélyépítõ Zrt. vezetésével egy konzorcium végzi el.


A társulásban résztvevõ tíz somogyi település ivóvízszolgáltató-rendszerének átalakítását célzó fejlesztésrõl kiadott közlemény szerint több mint 16 ezer lakos juthat egészséges ivóvízhez a 2015 nyarán befejezõdõ beruházásnak köszönhetõen.
Az ivóvízminõség-javító közmûfejlesztés keretében egy új, parti szûrésû törpe csápos kút épül Barcsnál a Dráva mellett, ahonnan a víz egy új vezetéken jut el a barcsi vízmûtelepre, ahol egy 50 köbméteres kontakt medence is létesül. A már megtisztított vizet távvezetéken juttatják el a barcsi, a babócsai, a bolhói, a komlósdi, a péterhidai és a somogyaracsi fogyasztókhoz.
A projekt másik elemeként a drávagárdonyi vízmûnél egy olyan komplex vízkezelõ-berendezést helyeznek üzembe, amely a helyi kút vas, mangán, arzén és ammónium tartalmát csökkenti az elõírt mértékre. Innen Drávagárdony, Drávatamási és Kastélyosdombó lakói kapják a vizet. Egy hasonló elven mûködõ vízkezelõ-berendezést telepítenek Rinyaszentkirályra is.
A nettó 1,5 milliárd forint összköltséget meghaladó beruházás 90 százalékos uniós támogatásból valósul meg. A kivitelezést a Zala megyei Szabadics Közmû- és Mélyépítõ Zrt. vezetésével egy konzorcium végzi el.

MTI - Kanizsa



2014-05-03 11:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül