Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892006    








Honlapkeszites

Ülésezett az NKTT
November 24-i társulási ülésén az NKTT minden tervezett napirendi pontot megtárgyalt.Eredményes volt a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulás Bajza u. 2. szám alatti épületének felújítási közbeszerzési pályázata, napokon belül létrejön a szerzõdés a kivitelezõvel a Komplex Kistérségi Központ kialakításáról.

Nem csatlakozik a Társulás a Turisztikai Egyesülethez, az önkormányzatoknak azonban javasolta, hogy maguk döntsenek efelõl.A 2009. évi költségvetés koncepciójának kapcsán a Társulás úgy döntött, hogy a 2008-ban, a költségvetési törvényjavaslat ismert támogatási rendszere alapján a többek között oktatásra, szociális ellátásra, mozgókönyvtárra fordított támogatások összegét 385.420 millió forintról 269.350 millió forintra csökkenti.

Szakértõ tájékoztatását hallgatták meg az NKTT által felvállalt közös útfenntartási feladatok kapcsán, s bár a térségi szinten való feladatellátás indokolt lenne, forrás nem áll a rendelkezésre ehhez. A Társulás elvben egyetért a karbantartás, felújítás szükségességével, ezért a települések szándéknyilatkozata alapján körülbelül fél év múlva születhet döntés ez ügyben.

A Bajza u. 2. szám alatti ingatlan hasznosításáról a következõképpen döntöttek az ülésen: a központi épületet az NKTT munkaszervezete, a családsegítõ szolgálat és a belsõ ellenõrzési szervezeti egység kapja, a Bajza utca felõli kisebb iroda a Társulás nonprofit kft.-je és az ahhoz tartozó szervezeti egységek számára kerül átalakításra, a Batthyány utca felõli irodaépületben kedvezményes bérleti díj mellett a Társulás tevékenységéhez kapcsolatos kistérségi feladatokat ellátó regionális és országos hatáskörû szervezetek képviselõi számára biztosítanak elhelyezést, és az egykori gyermekotthon épületében a Regionális Ifjúsági Centrum projekt megvalósítását támogatja az NKTT.
B.E.


2008-11-26 13:44:16


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül