Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948683    








Honlapkeszites

Biztonságosan megközelíthetõ az orvosi rendelõ

Közgyûlési interpellációjában Bicsák Miklós önkormányzati képviselõ a palini orvosi rendelõ biztonságosabb megközelíthetõsége érdekében gyalogátjáró kialakításához kérte Cseresnyés Péter polgármester támogatását. A városatya kérésére az alábbi választ adta a polgármester:


– Orvosi rendelõk környezetében minden esetben indokolt és célszerû kijelölt gyalogos átkelõhelyeket kialakítani, és a gyalogosok részére biztosítani a biztonságos megközelítést. Palinban, az Alkotmány utca 100. szám alatti rendelõ elõtt valóban nem található gyalogátkelõ, de a megközelítése megítélésünk szerint megoldott, és nem jelent problémát.
A Gesztenyés utcai csomópontban lévõ gyalogátkelõhely 80 méterre található az orvosi rendelõ bejáratától, és ilyen rövid távolságon belül a jogszabály tiltja egy újabb átkelõ létesítését. Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezésérõl szóló kormányrendelet értelmében ugyanis nem szabad gyalogos átkelõhelyet kijelölni útkeresztezõdésen kívül, ha az kijelölt gyalogos-átkelõhelytõl számított 100 méteren belül van.
Álláspontunk szerint a 80 méter távolság minden esetben még az idõsebb emberek számára is megfelelõ megközelítési lehetõséget biztosít. Mindezek figyelembe vételével a kért gyalogos átkelõhely létesítését a fenti jogszabály miatt nincs lehetõségünk támogatni – erõsítette meg válaszát Cseresnyés Péter.

B.E.



2014-05-11 10:40:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül