Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894012    








Honlapkeszites

A Magyar Közút is fokozott óvatosságot kér a közlekedõktõl

A meteorológiai elõrejelzések alapján fokozatosan erõsödik a szél, elsõsorban a dunántúli területeken, ahol akár 100 km/órát meghaladó széllökések is várhatóak, emellett péntekig akár 50-100 mm csapadék is eshet. A rendkívüli idõjárás miatt várhatóan többfelé vízátfolyások vagy fakidõlések is lehetnek, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedõket, hogy a szokásosnál is nagyobb óvatossággal vezessenek a következõ napokban, utazás elõtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Az Yvette névre keresztelt mediterrán ciklon hatására az elõrejelzések alapján az ország délkeleti felén már egyre többfelé kell esõre, záporokra számítani, emellett egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A becslések szerint a következõ napokban a dunántúli területeken akár 100 km/órás széllökések is lehetnek.


A várható rendkívüli idõjárás miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedõket, hogy mielõtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezt megtehetik a társaság Útinform szolgálatának munkatársainál, valamint megyei és autópálya diszpécsereinél, akiknek az elérhetõségei további információkkal együtt megtalálhatóak a www.utinform.hu/elerhetosegek weboldalon. A közútkezelõ ezen kívül arra kéri a közlekedõket, hogy az autópályákon és fõutakon található változtatható jelzésképû táblák információit vegyék figyelembe utazáskor, az ár- és belvíz helyzet miatt lezárt útszakaszokon pedig semmiképpen ne próbáljanak meg átkelni és a kihelyezett korlátozásokat minden esetben tartsák be!

Ha az autósok mégis az utazás mellett döntenek érdemes a következõkre figyelniük: tartsanak a szokásosnál is nagyobb követési és oldal távolságot, mérsékeljék az autójuk sebességét, kerüljék el a vízátfolyásos szakaszokat, ne parkoljanak fa alá, különösen óvatosan vezessenek a hidakon, felüljárókon az erõsebb oldal széllökések miatt, továbbá kerüljék a hirtelen kormánymozdulatot és fékezést.



2014-05-15 08:34:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül