Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894747    








Honlapkeszites

Egészségvédelmi keret 2014.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város pályázatot hirdet a 2014. évi Egészségvédelmi keretbõl történõ támogatás elnyerésére.

I. A pályázat célja:
Nagykanizsa Megyei Jogú Város lakossága egészségvédelmének támogatása, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyûlésének az önkormányzati támogatások rendjérõl szóló 23/2013.(V.03.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: rendelet) alapján.


II. Pályázat tárgya:
Olyan közösségi programok eszköz és anyag igényének támogatása, melyek csatlakoznak a Népegészségügyi Program minél hatékonyabb és eredményesebb megvalósításához a lakosság egészségének megõrzése, állapotának javítása érdekében. A támogatás nem használható fel a felsorolt célokkal összefüggõ mûködési költségek (dologi kiadások, személyi juttatások) finanszírozására, valamint olyan személyek támogatására, akiknek lakóhelye, illetve tartózkodási helye nem Nagykanizsán található.
III. Pályázók köre:
Pályázó lehet jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, valamint egyéni vállalkozás, civil szervezet, alapítvány (közalapítvány) költségvetési szerv.
IV. A támogatás formája:
1. A támogatás formája közvetlen vissza nem térítendõ támogatás.
V. Pályázati feltételek:
1. A támogatást kérõ nyilatkozni köteles arról, hogy:
- a megjelölt támogatási célhoz, milyen összegû saját és egyéb forrással rendelkezik;
- a tárgyévben melyik önkormányzati keretbõl, milyen címen, milyen összegû támogatást igényelt, illetve kapott;
- a tárgyévet megelõzõ évben, milyen címen, milyen összegû támogatásokban részesült az önkormányzattól, és amennyiben az elõzõ évben támogatott volt, elszámolt-e a támogatással és mikor nyújtotta be az errõl szóló dokumentumokat;
- a pályázathoz csatolni kell a támogatandó cél részletes költségvetését kiadás - bevétel bontásban (a fõbb támogatókat és támogatónként a támogatásként nyújtott összegeket);
- a pályázó szervezet létezését igazoló 30 napnál nem régebbi bírósági igazolás, vagy a szervezet adószámát igazoló NAV igazolás (ún. illetõségigazolás);
- a támogatás kiutalása elõtt a támogatott szerv köteles nyilatkozni, hogy köztartozásait, helyi adó tartozását maradéktalanul megfizette, illetve, hogy köztartozása nincs;
2. Pályázni a jelen pályázati kiírás mellékletét képezõ pályázati adatlapon lehet. A pályázatokat a Humán és Hatósági Osztály Humánigazgatási csoportjához kell benyújtani. A pályázati adatlap www.nagykanizsa.hu honlapról letölthetõ.
3. Az olvashatatlanul kitöltött, aláírás nélkül benyújtott, a rendeletnek, vagy ezen pályázati kiírásnak nem megfelelõ, továbbá határidõn túl beadott adatlap a pályázatból való kizárással jár.
4. Hiányosan kitöltött pályázat esetén a Humán és Hatósági Osztály a pályázót 5 munkanapos határidõvel hiánypótlásra szólítja fel. A hiánypótlás elmulasztása, vagy nem megfelelõ teljesítése esetén a kérelem elutasításra kerül.
5. Az egészségvédelmi keretbõl kapott támogatás kifizetése kizárólag szerzõdés alapján lehetséges.
VI. Az elszámolás módja:
1. A támogatott pályázó a támogatási szerzõdésben megállapított elszámolási határidõn belül szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást köteles benyújtani, mely értékelésénél ellenõrizni kell, hogy a támogatás összegét valóban azokra a költségekre használták, amelyeket a szerzõdésben kijelöltek. A pénzügyi elszámolást az önkormányzati támogatások rendjérõl szóló 23/2013. (V.03.) önkormányzati rendelet 1. mellékletében foglalt táblázat kitöltésével kell teljesíteni, mely jelen pályázati kiírás 1. számú mellékletét képezi.
2. Elszámolható költség a támogatás célkitûzéseinek megvalósulása során közvetlenül felmerült költségek lehetnek.
3. Amennyiben a támogatott a támogatás felhasználásáról a támogatási szerzõdésben megállapított határidõre nem számol el, a támogatás teljes összegét a felszólítást követõ 15 napon belül köteles visszafizetni, és részére újabb támogatás 3 évig nem folyósítható.
4. Amennyiben a támogatott a támogatás felhasználásáról csak részben számol el, a támogatás fel nem használt részét a felszólítást követõ 15 napon belül köteles visszafizetni
5. Amennyiben a támogató megállapítja, hogy az elszámolás, vagy annak egyes elemei nem felelnek meg az elõírásoknak, a támogatott köteles az elszámolás nem szabályszerû részének megfelelõ támogatási összeg felszólítást követõ 15 napon belüli visszafizetésére.
6. Az elszámolási határidõt indokolt esetben a támogatott írásbeli kérelmére a polgármester legkésõbb a tárgyévet követõ március 31-ig meghosszabbíthatja, amennyiben azt a támogatott az elszámolási határidõ lejártát legalább 30 nappal megelõzõen kéri.
VII. Az elszámolás szabályai:
1. A támogatás terhére csak olyan kiadások számolhatók el, amelyek a támogatott (szerzõdõ fél) nevére és címére kiállított számlákkal vagy, ha a támogatott a támogatás felhasználásakor harmadik felet bíz meg, megbízási szerzõdéssel és kifizetési bizonylatokkal igazoltak, az adott pályázat céljának tételesen megfelelnek, látható, hogy a támogatást mire használták fel, és a felmerült költségeket, milyen mértékben fedezték a szerzõdés szerinti támogatásból.
2. Amennyiben a kifizetés nem számla ellenében történt, a pályázati cél megvalósítása érdekében, minden olyan más dokumentumot, - az ezekhez rendelet kifizetést igazoló dokumentumot - csatolni kell, amely alátámasztja az elszámolásban szereplõ bizonylatok tartalmát. Ilyen dokumentumok különösen a kifizetés alapjául szolgáló szerzõdések, teljesítés igazolások, jegyzõkönyvek.
3. A támogatott az elszámolás alapjául szolgáló számlára köteles rávezetni, hogy "az önkormányzat által egészségvédelmi keret terhére nyújtott támogatásokra elszámolva."
4. Az elszámolás fõ dokumentumai az összesítõ a támogatás elszámolására, a számlák és egyéb bizonylatok (pénzügyi teljesítést igazoló bankkivonatok, kiadási pénztárbizonylatok) hitelesített másolatai.
VIII. Rendelkezésre álló forrás: 1.000.000 forint
IX. A pályázat benyújtásának helye, ideje, kötelezõ mellékletei:
A pályázatokat a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Humán és Hatósági Osztály Humánigazgatási csoportjához kell benyújtani (8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. II. em. 15. ajtó) egy példányban.
1. A benyújtás határideje (postára adás végsõ dátuma): 2014. június 5.
2. A pályázat kötelezõ mellékletei:
- A pályázati cél részletes leírása (maximum 2 oldal).
- A támogatás felhasználására vonatkozó részletes forrás és költségkalkuláció.
- Pályázó nyilatkozata köztartozás mentességrõl.
- Pályázó nyilatkozata, hogy a tárgyévben és a tárgyévet megelõzõ évben, milyen címen, milyen összegû támogatásokban részesült az önkormányzattól, és amennyiben az elõzõ évben támogatott volt, elszámolt-e a támogatásokkal.
- A pályázó szervezet létezését igazoló, 30 napnál nem régebbi bírósági igazolás, vagy a szervezet adószámát igazoló NAV igazolás (ún. illetõségigazolás)
- A közpénzekbõl nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról, vagy hiányáról szóló nyilatkozat.



2014-05-16 12:31:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül