Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892224    








Honlapkeszites

Munkahelyteremtõ beruházások a megyében

Zala megyében munkahelyteremtõ beruházásokra 222 millió forintot meghaladó támogatást nyertek el a munkaadók - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.


A beruházásokra 41 zalai munkaadó nyújtott be sikeres pályázatot, a megítélt támogatási összegbõl (222,4 millió forint) 125 személy, köztük 85 álláskeresõ többletfoglalkoztatását tudják biztosítani.
A beruházások 20 településen valósulhatnak meg, amelyek közül 9 hátrányos helyzetû. A legtöbb beruházás Zalaegerszeghez kötõdik, míg a legnagyobb támogatási összeget (37,4 millió forintot) a Zalaszentgróton mûködõ, lábbeligyártással foglalkozó vállalkozás nyerte el.
A pályázók a munkahelyteremtõ a fejlesztéseket egyebek között az élelmiszeripar, a bútorgyártás, a mezõgazdasági gép, textil nagy- és kiskereskedelem, a vendéglátás, valamint az út- és autópálya-építés területén valósítják meg.
Vállalkozóvá válást elõsegítõ tõkejuttatásra 44-en nyújtottak be pályázatot, az összes támogatási igény csaknem 110 millió forint. A munkaügyi szervezet eddig 17 pályázati támogatásról döntött, ebbõl áprilisig 9 hatósági szerzõdést kötöttek meg.
A sikeres pályázatoknál a tevékenységi kör a bútorgyártás, a nyomdaipar, az iparmûvészeti bõrtermékek készítése, a vendéglátás, az ipari takarítás, a méhészet, a cukrászat, a húsnyúltenyésztés, a kipufogógyártás és a fotózás. A benyújtott (még elbírálás alatt lévõ) pályázatokban új ötletek is megfogalmazódtak, közöttük kõfaragás, internetes kereskedelem, zenész tevékenység is szerepel - tájékoztatott a munkaügyi központ.
A hivatal közölte azt is, hogy a múlt év decemberétõl idén márciusig több mint száz téli közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó tanfolyam indult Zala megyében. A képzéseken 2327 ember vett részt, közülük 2201-en már sikeres vizsgát tettek. A 2013 decemberében indult téli közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzésekre összesen 162 millió forintot fordítottak.

 

MTI - Kanizsa



2014-05-17 09:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül