Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892271    








Honlapkeszites

Megérkezett Sármellékre az elsõ bázeli chartergép

Megérkezett Sármellékre szombaton az elsõ bázeli chartergép, számos svájci utazási szakemberrel a fedélzetén.


Az osztrák InterSky légitársaság ATR72-600-as, 70 személyes gépe szinte teljesen tele volt. A 68 utas közül csaknem minden második utazási szakember volt - a svájciak között egy francia is -, akik a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a német PA Touristik, illetve a tulajdonában álló hévízi Mutsch Ungarn Reisen szervezésében látogattak el Hévízre.
Kultsár Judit, a Mutsch Ungarn Reisen ügyvezetõje az MTI-nek elmondta: a hévizi önkormányzat által mûködtetett Hévíz-Balaton Airport várhatóan az õsztõl kéthetente indít és fogad Bázelbõl chartergépeket. Svájcból több mint egy évtizede nem jött charterjárat a sármelléki leszállóhelyre, Bázel ugyanakkor kitûnõ indulási hely a német és a francia utazóknak is a több határ közelsége miatt.
Mezõsi Csilla, az MT Zrt. németországi és svájci külképviseletének vezetõje az MTI érdeklõdésére elmondta: az utóbbi években nõtt a Svájcból Budapestre utazók száma, a nyugat-magyarországi gyógyfürdõket azonban egyre kevesebben keresték fel. Ezért is tartották szükségesnek, hogy az utazásszervezõknek helyben mutassák be a szolgáltatásokat.
Kiemelte: a svájci utazási piac rendkívül telített, ezért fontos megmutatni, hogy a svájci vendégek alig egy órás repülõúttal a svájciaknál árban és minõségében is kedvezõbb szépségipari és gyógyászati szolgáltatásokat érhetnek el a fürdõhely szállodáiban.
Megjegyezte, hogy az alpesi országból érkezõ fiatalabb vendégkört nem elsõsorban a gyógyászat, hanem inkább a szépészeti szolgáltatások érdeklik. MTI Fotó: Varga György

MTI - Kanizsa



2014-05-18 07:49:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül