Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891600    








Honlapkeszites

Indul a városrehabilitáció második üteme és a Ligetváros szociális célú rehabilitációja

Hamarosan megkezdõdik a 725 millió forintból megvalósuló városrehabilitáció második üteme és a Ligetváros szociális célú rehabilitációja elnevezésû projekt megvalósítása. Ezekkel a beruházásokkal kapcsolatban, a szerzõdéskötés óta eltelt idõszakban végzett tevékenységekrõl, a forgalmi rend változásáról és a kanizsai civil szervezeteknek szóló pályázatról tartott sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter polgármester és Horváth István, a beruházás lebonyolítója.

Ahogy a polgármester elöljáróban elmondta, a szociális rehabilitáció tervezett kezdési idõpontja július és következõ év január végére fejezõdik be. Míg a városrehabilitáció második üteme esetében a kivitelezés tervezett idõpontja augusztus, a befejezésé pedig április vége. A városrehabilitáció második ütemével, az elsõ ütem folytatásaként egyrészt az elsõ ütemben az átmenõ forgalomtól felszabadult területek közösségi célra történõ felhasználását, másrészt az akcióterület vállalkozásainak fejlesztését, a belváros gazdasági potenciáljának erõsítését tûzték ki célul. Ennek eredményeként egy sétálóutcát létesítenek, létrehoznak az Eötvös téren egy többgenerációs családi parkot és felújítják a Fõ utat teljes szélességében. Ezzel elõsegítve Kanizsa gazdasági és városi fejlõdését. A szociális célú rehabilitáció révén 412,5 millió forintból újítják fel a városi uszodát, a ligetvárosi óvodát, kiépítik az Erdész utcai járdát és közvilágítást létesítenek, térfigyelõ kamerákat helyeznek el és felújítják a Csengery 117. szám alatt található 24 lakást.


– A városrehabilitáció második ütemének ideiglenes forgalmi rendjével kapcsolatban többször egyeztettünk, a Zala Volánnal, a Fõ úton érdekelt vállalkozókkal, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarával, a kereskedõkkel és a lakókkal, mely alapján megszületett a megállapodás a gépkocsik és a környéken élõk közlekedésével, valamint az árufeltöltéssel kapcsolatban – mondta Cseresnyés Péter. Hozzátette, parkolókat szüntetnek meg a forgalom elterelése miatt, azonban a kedvezményes parkolási jeggyel rendelkezõk jogosultságát kiterjesztik, így õket anyagi kár nem éri majd. Részletes tervet, konkrét tájékoztatást a lezárások ütemével kapcsolatban a késõbbiekben adnak.
A megújuló belváros a gyalogosforgalom növekedésével kedvezõ környezetet teremt a belvárosban található üzletek és szolgáltatók számára, amit az önkormányzat az üzlethelyiségek felújításának támogatásával is ösztönöz. Ezek a fejlesztések néhol már lezajlottak vagy az elkövetkezendõ idõszakban valósulnak majd meg.
Ezen kívül kiírtak egy pályázatot, melynek részleteit Horváth István ismertette. Hangsúlyozta, a pályázat leadási határideje június 5. A kanizsai civil szervezetek számára kiírt projektre maximum 1 millió forint értékben nyújthatják be a közvetlenül vissza nem térítendõ támogatásra programjukat olyan, a városrehabilitáció II. ütemének és a szociális rehabilitáció területén megvalósuló rendezvény megszervezésére, mely a belváros életének az élénkítéséhez járul hozzá.A pályázati felhívás ide kattintva tekinthetõ meg.

V.M.



2014-05-21 13:56:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül