Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892551    








Honlapkeszites

NAV: május végétõl tilos trafikot mûködtetni benzinkutakon, hipermarketekben, plázákban

Május 30-tól tilos trafikot mûködtetni a benzinkutakon és a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû üzlethelyiségekben - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.


A közlemény kitér arra is, hogy a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû üzlethelyiségek esetén sem leválasztva, sem azok kiegészítõ üzletsorán vagy parkolójában nem mûködhet trafik.
A NAV felhívta a figyelmet, hogy akinek üzlete a fenti kritériumok valamelyikének nem felel meg, annak legkésõbb május 30-ig módosítania kell telephelyét úgy, hogy eleget tegyen a jogszabályi feltételeknek. Aki ezt megteszi, annak dohány-kiskereskedelmi engedélyét a NAV határozattal módosítja, így az üzlet mûködésében nem keletkezik fennakadás. Ellenkezõ esetben az engedély módosítására nincs jogszerû mód, ezért azt visszavonják - olvasható a közleményben.
Az adóhatóság emlékeztetett arra is, hogy nem nyitható trafik egy másik dohánybolt bejáratától a KRESZ szabályainak megfelelõ gyalogosútvonalon számított 200 méter távolságon belül.

 

MTI - Kanizsa



2014-05-22 09:49:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül