Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895346    








Honlapkeszites

Módosították a múzeum felújításával kapcsolatos pályázat határozati javaslatát

A legutóbbi közgyûlésen a már elfogadott EGT Finanszírozási Mechanizmus Kulturális és természeti örökség megõrzése és megújítása – Városi épített örökség megõrzése elnevezésû pályázat benyújtására vonatkozó határozati javaslat módosításáról is határoztak a városatyák.


A módosítás értelmében a pályázatot A Mi Múzeumunk – nagykanizsai Thúry György Múzeum közönségbarát fejlesztése címmel nyújtják be a Thúry György Múzeum Fõ úti épületének felújítására.
A pályázat megvalósításával a Régészeti, a Történeti Gyûjtemény és a Néprajzi Látványtárral, valamint egy Kiállító teremmel bõvülne a múzeum. A fejlesztés tevékenységelemei között van a mûemlék épület külsõ homlokzatának részleges felújítása, a tetõszerkezet javítása, cserepezésének cseréje, a homlokzati nyílászárók mûemléki felújítása, a négy közösségi tér kialakítása, az épület belsõ kialakításának komplett felújítása és a gépészti beavatkozások.
A megvalósításra több mint 280 millió forint igényelhetõ, míg a projekt összköltsége 295 millió forint. A projekt támogatási intenzitása 95 százalékos. A pályázathoz maximum 14.755.000 forint önerõ szükséges.

V.M.
 



2014-05-25 05:01:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül