Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895475    








Honlapkeszites

Partnerségi, egyeztetõ fórum az önkormányzat szervezetfejlesztésérõl

Nagykanizsai Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében került sor a partnerségi egyeztetõ fórumra, melynek a célja, hogy a különbözõ társadalmi csoportok a projektben történõ részvételen keresztül bekapcsolódhassanak az önkormányzat döntési folyamatába és a szakmai megvalósításába.


A ÁROP-1.A.5-2013-2013-0068 Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése elnevezésû száz százalékos támogatási intenzitású projekt elõzményeit és hátterét Rodekné Hederics Erika, a pályázati csoport vezetõje ismertette. Ahogy elmondta, szükségessé vált a változás, a változtatás. A nyertes pályázatnak köszönhetõen 40 millió forint támogatásban részesült az önkormányzat, melyet a Magyary Programnak megfelelõen hajt végre.
– Az önkormányzat feladat és jogköre jelentõs változáson ment keresztül január elsejétõl – hangsúlyozta a csoportvezetõ. Hozzátette, a projekt célja, a megváltozott feladathoz és jogkörhöz való alkalmazkodás a fejlesztési programon keresztül. Az önkormányzat esetében fontos törekvés a szükséges változtatások felmérésének, megtervezésének, a megvalósításának és az eredmények visszacsatolásának a támogatása, valamint az önkormányzat költségcsökkentésének és a hatékonyság növelésének a módszertani és egyben a gyakorlati támogatása.
– A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az önkormányzat szervezetfejlesztési projektjét nyomon követi, melynek célja, hogy egy magas színvonalú végterméket kapjon a projekt végén az önkormányzattól. A másik szándéka a folyamatos minõségbiztosításnak, hogy a minisztérium megismerhesse az egyes önkormányzatoknak a valós fejlesztési igényeit, illetve joggyakorlatait – emelte ki Rodekné Hederics Erika.
Az eddig elvégzett tevékenységekrõl dr. Bodzai Tiborné, a jegyzõi kabinet személyzeti referense adott tájékoztatást. Ahogy elmondta, a gyakorlati munka év elejétõl kezdõdött meg a polgármesteri hivatal szervezeti struktúrájának az átalakításával. A járásokat és a tankerületeket már korábban megszervezték. Továbbá a kórház állami fenntartásba került és a Thúry György Múzeumot megkapta az önkormányzat a megyei fenntartásból.
A hivatal struktúrája január elsejétõl alakult át, mely döntésnek a hátterében többek között a hatékonyság, az áttekinthetõbb, gazdaságosabb mûködés állt. Ennek eredményeként a 12 önálló szervezet helyet négy fõosztályon belül szakmai csoportok mûködnek gazdaságosabban, kevesebb vezetõvel.
A következõ idõszak feladatai közt említette dr. Bodzai Tiborné a tanulmányokon, az elemzéseken, a felméréseken és a képzéseken túl a Nagykanizsai Gazdasági Ellátó Szervezet (NaGESZ) létrehozását. A szervezet fõbb feladatai közé tartozik jelenleg a polgármesteri hivatalban történõ intézményi pénzügyi, számviteli feladatok ellátása, az önkormányzat által mûködtetésre átvett köznevelési intézmények technikai személyzetének munkáltatása és az intézményi mûködtetés feltételeinek biztosítása, az intézményi közfoglalkoztatás szervezése és az intézmények mûszaki karbantartási feladatainak az ellátása.
Ezt követõen az elkövetkezõ idõszak tervezett tevékenységeit Tárnok Ferenc, a vagyongazdálkodási és városüzemeltetési csoport vezetõje részletezte.

V.M.



2014-05-28 13:51:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül