Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894055    








Honlapkeszites

Megnyitották a 7-es út több hónapja lezárt fonyódi szakaszát

Többórás helyszíni bejárás után csütörtök kora délután feloldották a 7-es út fonyódi szakaszán február óta tartó útlezárást, amelyet partfalomlás miatt rendeltek el.


Hidvégi József (Fidesz-KDNP), Fonyód polgármestere az útzár elbontásánál tartott rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta: a négy hónapja tartó útlezárás nagyon nehéz idõszakot jelentett a balatoni településnek. A belvárosi utcákra terelõdött ugyanis a teher- és a személyforgalom is, ami húsvét óta egyre elviselhetetlenebb, a várható pünkösdi forgalom pedig már ellehetetlenítené a várost. "Nem volt hajlandó senki vállalni az útzár megszüntetésének kockázatát, ezért kezdeményeztem, türelmünket vesztve, a bejárást" - fogalmazott a polgármester.
A pécsi bányakapitányság és a katasztrófavédelem szakembereivel tartott közös bejárás után az illetékes hatóság áldását adta az út megnyitására a geológus szakértõ véleményére hivatkozva. A veszélyessé vált fákat idõközben kivágták, a város pedig vállalta, hogy ha rövid idõn belül esik harminc milliméternyi csapadék, illetve hetven kilométer/órásnál erõsebb a szél, akkor figyelõszolgálatot tart a magaspartnál, és veszély esetén azonnal lezárja az érintett útszakaszt - ismertette.
A polgármester emlékeztetett: április közepén a kormány százmillió forintot biztosított arra, hogy megtegyék az elsõ lépéseket a 7-es út löszfallal határolt fonyódi szakaszának biztonságossá tételéhez. A közútkezelõhöz eljuttatott forrásból kellett a legsürgetõbb feladatokat elvégezni, és tanulmányt kell készíteni a helyzet rendezésére. E pénzbõl vágták ki a veszélyes fákat és takarították le a fõutat.
Egy év alatt háromszor kellett lezárni mintegy másfél kilométeren az utat a löszfal megindulása miatt, de legutóbbi kicsit "bepánikoltak" a döntéshozók, az pedig, hogy három-négy hónapig ne történjen semmi, elfogadhatatlan - fogalmazott. Indoklásként megemlítette, hogy hetente kétszer Fonyódon van a Balaton legnagyobb piaca,népszerûek a kilátói és a kikötõjébõl induló hajójáratok is.

 

MTI - Kanizsa



2014-06-05 16:43:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül