Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948371    








Honlapkeszites

A 2014/2015-ös nevelési év az óvodákban

A közgyûlésen elfogadták az óvodai jelentkezésekrõl és a 2014/2015-ös nevelési évben indítható óvodai csoportszámokról szóló javaslatot, mely tartalmazza a férõhelyek számát, a várható összlétszámot, a csoportszámot, valamint az álláshelyek számát is.


A nagykanizsai önkormányzat nevelési intézményeiben a közgyûlés határozatának megfelelõen az óvodai jelentkezésekre április 23-án és 24-én került sor. A Nagykanizsai Központi Rózsa Óvodába összesen 394 gyermek jelentkezett. A 15 tagóvodában a férõhelyek száma összesen 1602, a csoportszám 58, a számított létszám 1484, az iskolába menõk száma 456, míg a várható összlétszám 1407.
Legtöbben a Székhely- Intézménybe (47), a Hevesi (46) és a Kertvárosi Tagóvodába (36) jelentkeztek, míg a legkevesebben a Törökvári utcai Pipitér Tagóvodába (2), a Csengery úti Miklósfai óvodába (6) és a Nagyrác utcai Pipitér Tagóvodába (11) iratkoztak be.
Az óvodába jelentkezõ gyermekek száma az elõzõ évihez képest jelentõsen nem csökkent, azonban az egyes tagintézmények iránti érdeklõdés különbözõ volt. A túljelentkezést részben tagintézményekbe történõ átirányítással, illetve csoportszám bõvítéssel lehet megoldani.
Az Attila és a Hétszínvirág Tagóvodák esetében a jelentkezõ gyermekek száma jóval a tavalyi létszám alatt volt. Az Attila Tagóvoda esetében a többi intézménybõl való átirányítással a gyermeklétszám csökkenése kezelhetõ. Azonban a Hétszínvirág Tagóvodában egy csoport megszüntetésére van szükség, mely álláshelyek megszûnését is eredményezi. A tagintézményekben megváltozó csoportszámok, valamint a három peremterületi óvoda gazdasági ügyeit intézõ dolgozó álláshelyének igénye szükségessé teszi a Nagykanizsai Központi Rózsa Óvoda álláshely számainak módosítását.
Az óvodába felvett gyermekek csoportba való beosztásáról az óvodavezetõ dönt a szülõk és az óvodapedagógusok véleményének figyelembevételével. A nemzeti köznevelésrõl szóló törvény szerint az óvodai csoportok minimum létszáma 13 fõ, az átlaglétszáma 20 fõ, maximális létszáma 25 fõ. A következõ nevelési évben a Nagykanizsai Központi Rózsa Óvodában összesen 58 csoportot indítanak. A Székhely- Intézményben, az Attila, a Hevesi és a Kertvárosi Tagóvodában hat, a Hétszínvirág és a Rozgonyi Tagóvodákban öt, a Kossuth és a Bajcsy-Zsilinszky úti tagóvodában négy, a Micimackó, a Vackor, a Palini és a Miklósfai (Gárdonyi u.) Tagóvodában három, a Nagyrác úti óvodában kettõ, míg a Kiskanizsai (Törökvári u.) és a Miklósfai (Csengery u.) Tagóvodákban egy csoportot indítanak.
A Nagykanizsai Központi Rózsa Óvodában 2014. szeptember 1-tõl összesen 216 álláshely lesz, melybõl 92,5 nem szakmai álláshely.

V.M.



2014-06-06 10:42:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül