Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949288    








Honlapkeszites

Megkezdte munkáját a Kanizsai Patrióták Tanácsa

Elkezdte tényleges tevékenységét a Kanizsai Patrióták Tanácsa (KPT). Ennek kapcsán az önkéntes civil tanácsadó szervezet alakulásának körülményeit és mûködését ismertette sajtótájékoztató keretében a tanács elnöke és annak tagjai.


– A Kanizsai Patrióták Tanácsa hosszú elõkészítõ munka eredményeként alakult meg. A Bethlen-év jegyében 2012. október 20-án megszervezett elszármazottak találkozóját követõen merült fel az ötlet, hogy létrehozzunk egy szervezetet, mely a mindenkori polgármesternek egy tanácsadó, ötletadó segítõ testülete lesz – mondta Cseresnyés Péter polgármester. Ezt követõen tette hozzá, a testület célkitûzése a városhoz kötõdõ elszármazottak bekapcsolása a városfejlesztés munkájába. Ennek az elsõ feltétele az elszármazottak és a helyi aktív kulturális és gazdasági döntéshozók összefogása, valamint a közös gondolkodáshoz, munkához szükséges információk biztosítása az elszármazottak számára. Ezeken kívül pedig szükséges az együttmûködés szervezeti kereteinek a megteremtése.
Ezt követõen a KPT elnöke dr. Járosi Márton Nagykanizsa díszpolgára, az Energetika 2000 Társulat elnöke ismertette a szervezet mûködésének szabályait. A KPT operatív szerve a Szervezõ Bizottság, melynek tagjait a polgármester kérte fel. Az ügyvezetõ elnöke Mérksz Andor, a Nagykanizsai TISZK ügyvezetõ igazgatója, míg további tagjai dr. Perjés Ottó, Nagykanizsa díszpolgára, orvos professzor, Szabó György, a MOL egykori vezérigazgatója és Lehota János.
Ahogy az elnök elmondta, az alapszabályok közt lefektették, hogy az önkormányzat rendszeresen informálja a KPT-t a város helyzetérõl, terveirõl, valamint véleményezésre megküldi számára a rájuk vonatkozó elõterjesztéseket, melynek eszköze a KPT-Hírlevél. A szervezet tagjai javaslatokat tehetnek az önkormányzatnak. A tanács munkájának a nyilvánosságot a város honlapján kialakított elektronikus felület adja. A tagok életrajza, elérhetõsége és javaslatai is ezen a felületen lesznek elérhetõek. A KPT Szervezõ Bizottságának ügyvezetõ elnökét javaslattételi, tanácskozási joggal hívják meg a testületi ülésekre. Továbbá a szervezet a lakosság tájékoztatására mûködteti a Kanizsai Civil Akadémiát, mely havonta nyilvános elõadásokat tart. Ezeken elsõsorban az elszármazottak tartanak elõadásokat. Zárásként az elnök hozzátette, a KPT széleskörû média nyilvánosság mellett kívánja végezni munkáját.

V.M.



2014-06-13 08:30:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül