Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948627    








Honlapkeszites

Már Németh László megírta rólunk

„A virágszeretõ, gazdag szegény zalai nép.” Ma is érvényes az írónak 1936-os útirajzában rögzített megfigyelése. És a Keleti városrész virágosítói valóban zalaiak: egészséges falusi gyökereiket mutatja, hogy nem félnek a munkától.


A múlt pénteken elültetett 1700 egynyári mellett a Hevesi ABC árkádjai alatt nyílt fotókiállításon idén kedvcsinálási célból jópár évelõvel is találkozhattunk. Hiszen nagyon sokan a programtól függetlenül is szépítik környezetüket: rózsa, klematisz, hortenzia avagy margaréta, kokárdavirág, liliom alakítja át a napenergiát virágözönné. Apropó rózsa: a kiállítás megnyitót követõ kertészeti vetélkedõ elsõ kérdése így szólt: Melyik virágot szaporíthatjuk szájával lefelé fordított befõttes üveg – manapság inkább pillepalack – alatt, és mikor kell ezt a dugványozást elkezdeni? (Éppen ezidõtájt, ismerünk is a Rózsa utcában így létrehozott rózsakertet.)
A kertészeti vetélkedõn helyesen válaszolóknak Bizzer András, a Keleti városrész egyik képviselõje nyújtotta át a bolt által felajánlott bonbonokat. Neki azt is megköszönte a Polgári Kanizsáért Alapítvány elnöke, hogy a közgyûlésben évek óta támogatja a palántaosztás fedezetét.
 

Kanizsa



2014-06-14 10:32:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül