Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893266    








Honlapkeszites

Csökkent az álláskeresõk száma a megyében

Zala megyében 11,2 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresõk száma májusban, az elmúlt év azonos idõszakához képest - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.


Május végén a megyében 14 196 álláskeresõt regisztráltak a kirendeltségeken, csaknem 1,8 ezerrel kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az álláskeresõk 10 százaléka (1,5 ezer fiatal) pályakezdõ.
A munkaügyi szervezet adatai szerint az elmúlt év májusához képest a megye valamennyi térségében kevesebb volt az idén az álláskeresõ, Keszthely, Lenti és Zalaszentgrót vonzáskörzetében csaknem 20 százalékos volt a csökkenés.
A tavasz utolsó hónapjában a gazdaságilag aktív népesség 10,8 százaléka volt nyilvántartott álláskeresõ Zala megyében, míg tavaly 12,1 százalék volt a mutató értéke. A munkanélküliségi ráta Keszthely (7,6 százalék), Lenti (8,5 százalék) és Zalaegerszeg (10 százalék) térségében alacsonyabb a megyei átlagnál, míg kiugróan magas volt Nagykanizsa környékén (13,4), Letenye térségében pedig 16 százalék volt az álláskeresõk aránya.
A munkáltatók májusban 3,2 ezer új álláshelyet jelentettek be a kirendeltségeken, ezek háromnegyede a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, támogatott igény volt. A legnagyobb számban segédmunkások, alkalmi munkások, valamint összeszerelõk, bolti eladók, felszolgálók, szakácsok számára ajánlottak munkát.
Májusban 4,1 ezer új álláskeresõt regisztráltak a kirendeltségeken. A hónap során álláskeresõvé válók között kiugróan magas volt a segédmunkások, alkalmi munkások, egyéb egyszerû foglalkozásúak száma.
Az év elsõ 5 hónapjában összességében 8,6 álláskeresõ tudott elhelyezkedni Zala megyében, közülük 4,8 ezren támogatott foglalkoztatás keretében.

MTI - Kanizsa



2014-06-21 10:57:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül