Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895261    








Honlapkeszites

Vármakettrõl, járdáról kérdezett Dr. Károlyi képviselõ

Az Erzsébet téren elhelyezett vármakett és a Kanizsa Centrumnál lévõ út, vagy éppen annak a hiánya ismét szerepelt Dr. Károlyi Attila önkormányzati képviselõ közgyûlési interpellációjában.


A városatya véleménye szerint nagyobb örömet szerezne a város az embereknek, az idelátogató turistáknak, ha – a Kanizsa térképhez hasonlóan – máshova helyeznék el az alkotást.
Válaszában Cseresnyés Péter polgármester utalt rá, hogy a vármakett üvegfelülete a közelmúltban megsérült. Annak érdekében, hogy megvédjék a további károsodástól, a VIA Kanizsa Városüzemeltetõ Zrt. OSB lapokat helyezett rá. A kijavításának módját átgondolják, és késõbbi sorsáról egyeztetnek. Többek álláspontja szerint más mûszaki megoldást kell alkalmazni annak érdekében, hogy a nagyközönség számára is jól látható legyen a mû.
A képviselõ másik kérdésére válaszolva a polgármester megjegyezte, a Keleti városrészt és a Kanizsa Centrumot összekötõ járda állapota indokolttá teszi a felújítást. Ugyanakkor számos hasonló igény érkezik be folyamatosan a hivatalba. A 2014. évi felújításokat tartalmazó programban nem szerepel a jelzett beavatkozás, ezért az idei évben nem biztosított hozzá a szükséges forrás. Az elkövetkezõ évek fejlesztéseinek elõkészítõ anyagában természetesen ismét szerepeltetni fogják a kérést.

B.E.



2014-06-22 11:20:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül