Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895155    








Honlapkeszites

Az iparfejlesztés és ezen ágazat adta munkahelyek létrehozása a cél

Röviden így lehetne megfogalmazni azt az önkormányzati „szándékot”, amelynek célkitûzése Nagykanizsán a jövõben létesítendõ ipari területek majdani fejlesztése. Minderrõl a legutóbbi közgyûlésen esett szó.


Az „ipari területek fejlesztésére vonatkozó akcióterületi terv” kidolgozásáról szóló elõterjesztésben olvasható, a város fenntartható fejlesztése érdekében elsõrendû kihívás a gazdaság fejlesztése, a munkahelyteremtés és a foglalkoztatás növelése. Ugyan Nagykanizsa amúgy is rendelkezik már eleve számos olyan adottsággal, amik további kamatoztatásával még több lehetõséghez lehet jutni – jelen esetben az ipar fejlesztésével kapcsolatban. Az ágazat pedig újabb munkahelyeket teremthet Kanizsán, ám mindezek megvalósításához elengedhetetlen olyan ipari területek létrehozása (az Ipari Park folytatásaként akár), ami – értelemszerûen – rendezett, alapinfrastruktúrával ellátott és további beépítésre alkalmas. Mint amilyen például az említett Ipari Park, ugyanakkor ennek a komplexumnak a rendelkezésre álló, beépítetlen szabad területe már nem elégíti ki a követelményeket, hiszen a város fejlõdése és az elmúlt években történt beruházások eredményeként „betöltötték” ezeket a helyeket.
Az újabb ipari területek kialakításához finanszírozás szükséges, és ez az idõszak „kedvezõnek” is mondható e szempontból – ugyanis mostanság indul az EU új költségvetési idõszaka, és a 2014-2020 közt felhasználható támogatási forrásokból jelentõs összegek megszerzésére nyílik lehetõség.
Nagykanizsa az elsõk közt kezdte meg – ennek érdekében – Integrált Területi Beruházásainak meghatározását és Településfejlesztési Stratégiájának kidolgozását, amiknek keretében elõzetes városfejlesztési akcióterv is készült az ipari területek fejlesztésére. A kérdéses esetben egy 520 hektáros területrõl van szó. A határozati javaslat mindkét részét, pontosabban a terv kidolgozására vonatkozót és további költséget taglalót elfogadta a képviselõtestület.

Kanizsa



2014-06-29 08:48:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül