Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891903    








Honlapkeszites

Szemléletváltás lesz a városok irányításában

 

Lázár János szerint szemléletváltás lesz a városok irányításában a jövõben; a régi adottságok, régi axiómák nem mûködnek úgy, mint korábban, új megoldásokra van szükség.

A Miniszterelnökséget vezetõ miniszter Makón, a helyi képviselõ-testülettel folytatott konzultáción azt mondta: a következõ négy évben az önkormányzatok feladata a korábbiaktól eltérõen nem a települések üzemeltetése lesz, hanem munkahelyek megteremtése és a gazdasági növekedéshez való hozzájárulás.
Ez azt jelenti, hogy a helyi közösségeknek is rendelkeznie kell helyi gazdaság-fejlesztési elképzelésekkel. Ehhez szeretne a kormány forrásokat hozzárendelni. A pályázati lehetõségek a tervek szerint augusztus végén nyílnak meg - tette hozzá.


 A politikus beszélt a következõ uniós ciklus forrásainak felosztásáról is. Üdvözlendõnek nevezte, hogy azoknak az önkormányzatoknak, melyek közfeladat ellátásra igénylik a forrást, például óvodafejlesztésre, alanyi jogon jár majd a támogatás. Ennek kapcsán megjegyezte: kiemelt feladatának tartja a pályázati rendszerbõl a pályázatírók és a projektmenedzserek kivonását, akik az elõzõ uniós ciklusban a 8400 milliárdból 1200 milliárdot vittek el.
 

MTI - Kanizsa



2014-07-02 12:07:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül