Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892144    








Honlapkeszites

Szociális városrehabilitációs program indul Egerszegen

Szociális városrehabilitációs program indul Zalaegerszegen, amelynek részeként közintézmények és zöldfelületek újulnak meg, valamint parkolókat építenek.


A projektnyitó rendezvényen Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a Új Széchenyi Tervbõl kapott 433 millió forintból megvalósuló projekt célja, hogy élhetõbbé váljon a város. A belvárosban megvalósuló program egy gazos, elhanyagolt terület rendbe hozását és két szociális intézmény teljesen felújítását jelenti - tette hozzá.
A Petõfi utca környékén az elhanyagolt, romos épületeket lebontották, helyükön - hogy megszüntessék a környékre jellemzõ közlekedési és parkolási anomáliákat - csaknem 60 férõhelyes parkolót alakítanak ki és megújulnak a környezõ zöldterületek is. Megépül a parkolóba vezetõ út, megoldják a csapadékvíz-elvezetést, valamint a közvilágítást is.
A csaknem harminc éve épült Nyugdíjas Otthonházban gépészeti felújítások valósulnak meg, az épület új hõszigetelést kap, kicserélik a rendkívül rossz állapotban lévõ tetõburkolatot és a belsõ liftet. Bõvítik az intézmény orvosi szobáját, külsõ rámpát szerelnek be és felújítják a külsõ pihenõudvart.
A projekt keretében megújul a szociális klub helyi védettség alatt álló - rendkívül leromlott mûszaki állapotban lévõ - épülete is: kicserélik a nyílászárókat, a megújított szárnyakba pedig hõszigetelõ üveget építenek be.
Gyutai Csaba szólt arról is, hogy a programba a környéken élõ közösségeket is bevonják. A pályázati forrásból 25 millió forintot közösségfejlesztési célokra fordít az önkormányzat; a Nyugdíjas Otthonházban élõknek például programokat szerveznek, segítik a civil szférát céljaik megvalósításában. Közösségi, képzési, közbiztonsági programokat valósítanak meg, így az emberek jobban érezhetik magukat a lakókörnyezetükben.
Doszpoth Attila, Zalaegerszeg alpolgármestere az élhetõbb belváros jelentõs lépcsõjének nevezte a most megvalósuló fejlesztéseket.

MTI - Kanizsa



2014-07-04 09:52:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül