Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949506    








Honlapkeszites

Felavatták a sánci gyalogoshidat
Ünnepélyes keretek között avatta fel a sánci gyalogoshidat Marton István polgármester. A használhatatlanná vált hidat október 31-én egy árokba csúszott kamion rongálta meg. Az átadáson öt perces néma csönddel emlékeztek az elhunyt gépjármûvezetõre.

– A megvalósításban résztvevõket dicséret illeti, a létesítmény legalább ötven évig szolgálja a sánci városrész közlekedését – hangsúlyozta Marton István polgármester – ha elvégzik rajta a szükséges felületkezelést.
Tárnok Ferenc a Városfejlesztési Osztály vezetõje elmondta: A szerencsétlenség után szembesültünk azzal a helyzettel, hogy a komoly mûszaki károk miatt az eredeti híd visszaállítása nem lehetséges, és teljesen újat kell építeni. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy az önkormányzat ebben az évben pályázati forrásából megterveztette a Hevesi és a Kaposvári út közötti kerékpárutat, aminek része volt a híd tervdokumentációja, ami a tragédia idõszakában éppen engedélyezés alatt állt. Villámgyorsan ajánlatokat kértünk a kivitelezési munkálatokra, illetve megsürgettük az engedélyezi eljárását. A beruházási összköltsége közel tizenkétmillió forint volt. A 3,2 méter széles híd vasbeton alapszélesítést kapott keményfa-telifa járófelülettel, illetve keményfa korlátelemekkel. A nemzeti színû szalagot Marton István polgármester és Fliszár Károly fõesperes vágta át.



2008-12-17 10:49:32


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül