Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949215    








Honlapkeszites

Bicsák: Buszmegállói utasvárók elhelyezésérõl és korpavári gondokról

Közgyûlési interpellációjában két utasváró kihelyezésének idõpontjáról érdeklõdött Bicsák Miklós önkormányzati képviselõ. A választókörzetében élõk kérését tolmácsolva megjegyezte, nagyon várják az autóbusszal közlekedõk az Alkotmány utca 177. szám elõtti, valamint a Lámpagyári utca autóbuszmegállójába a fedett utasvárót. A korpavári városrészben élõk közlekedéssel kapcsolatos gondjait is felvetette interpellációjában a városatya.


Egy országos közutat érintõ problémára hívta fel a figyelmet, melynek megoldásához kérte Cseresnyés Péter polgármester segítségét. Elmondta, a 74-es fõút elkerülõ szakaszán rendszeresen végeznek tengelysúly méréseket. S mivel a nehézgépjármûvek vezetõi ki akarják kerülni a mérõhelyet, ezáltal terhelik Palin és Korpavár lakott területeit. A nap, mint nap arra közlekedõ 7,5 tonnánál nehezebb jármûvek nemcsak a lakosságnak okoznak kellemetlenséget, hanem rongálják a belsõ utakat, és negatív hatással vannak a közlekedésbiztonságra is.
A buszvárókat érintõ válaszában a polgármester emlékeztetett rá, hogy a Palinban lévõ autóbuszmegálló utasvárójának felépítésére az önkormányzat pályázati támogatást nyert. A kiviteli tervek elkészültek, és rövidesen indulhat a közbeszerzési eljárás. Ennek lezárultát követõen, várhatóan az õsz elején kerülhet sor az építési munkálatokra. A pályázati feltételeket figyelembe véve ennél korábban sajnos nincs lehetõség az építmény elhelyezésére.
A Lámpagyári utcai autóbuszmegállóval kapcsolatban egy korábbi levelére hivatkozva a városvezetõ megerõsítette, hogy indokoltnak tartják az utasváró elhelyezését. Az ehhez szükséges forrás azonban továbbra sem biztosított. Amennyiben lehetõséget találnak a megoldásra, akkor a lakók jogos igénye teljesíthetõ lesz.
Bicsák Miklós korpavári városrészt érintõ kérését pedig továbbították a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, mint útkezelõnek, valamint a rendõrség felé. A várható intézkedésrõl tájékoztatni fogják a képviselõt.

B.E.



2014-07-15 11:06:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül