Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892457    








Honlapkeszites

Fidesz: zalai turisztikai brand megteremtésére van szükség

A megye turisztikai szereplõivel összefogva zalai brand megteremtésére van szükség, amelynek révén nemcsak egy éjszakát, hanem egy egész hetet eltölthetnének Zalaegerszegen a turisták - közölte pénteken a zalai megyeszékhely fideszes polgármesterjelöltje.


Balaicz Zoltán sajtótájékoztatóján arról beszélt: változtatni kell Zalaegerszeg idegenforgalmi koncepcióján, mert bár a város határában mûködõ AquaCity csúszdapark vezetõ szerepe egyértelmû, önmagában azonban kevés a vendégek gyarapításához.
A Göcsej, az Õrség, valamint a Balaton, Hévíz, Zalakaros és Kehidakustány együttmûködésével ezért egy olyan zalai brand megteremtésére van szükség, amely kellõen vonzó a turistáknak ahhoz, hogy Zalaegerszegen ne csak egy-egy éjszakát, hanem akár egy egész hetet eltöltsenek a gyermekes családok - tette hozzá.
A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, jelenlegi alpolgármester a már második nyári szezonban zárva tartó városi strand elõtt tartott sajtótájékoztatóján arra is kitért, hogy az õsszel megalakuló új önkormányzati testületnek meg kell vizsgálnia, miként lehet jövõ nyáron újra megnyitni a belvárosi fürdõt. Újbóli üzembe állítását az is indokolja, hogy az AquaCity csak június 15-én nyílt meg, miközben a kánikula miatt már június elején igényelték volna a város lakói, hogy valahol strandolhassanak. A városi strand kapuit akár már május elején kitárhatnák, és a fürdõ egyfajta szociális szerepet is betöltene, mert a távolság és az ár miatt nem mindenki engedheti meg magának a város határában lévõ csúszdaparkot - jelezte.
Emlékeztetett arra, hogy az országban elindult egy uszodafejlesztési program, amelybõl Zalaegerszeg egyelõre kimaradt. A sportszakosztályok bevonásával ezért szeretnék megvizsgálni, hogy a strandon lévõ, most is üzemelõ fedett uszoda felújítása és gazdaságos mûködtetése miként valósítható meg.
Kérdésre válaszolva Balaicz Zoltán elmondta: a városi strand mostani állapotában 15 millió forintos költséggel üzemeltethetõ egy szezonban, a felújítása azonban százmilliós nagyságrendû beruházást igényel.

MTI - Kanizsa



2014-07-18 10:21:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül