Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948551    








Honlapkeszites

Tervez, szervez, segít önkéntesen
A Köszönet Napja a Nagykanizsai Civil Kerekasztal közösségei által szervezett bensõséges ünnepi összejövetel. Ennek keretében az alapító szervezet visszaemlékezett az elmúlt esztendõ legjelentõsebb civil megmozdulásaira. A szavazatok alapján az alapító a megválasztott legaktívabb civil személyeknek, erkölcsi díjat adott át.

Az Év Civil Önkéntese díjat 2008-ban Karosi Lászlóné kapta. A díjat Marton István polgármester adta át a Halis István Városi Könyvtárban megrendezett összejövetelen. Az Év Civil Önkéntese díjat az a nagykanizsai polgár kapja, aki az adott esztendõben a legaktívabb, legpéldásabb, legáldozatosabb civil önkéntes munkát végezte.

A Rákbetegek Klubja 2001. tavaszán alakul meg Nagykanizsán. 2004. májusától bejegyzett egyesületként mûködik. Egyik csoporttársuk évek óta keresi a pályázati lehetõségeket, hogy társainak – egyesületüknek – anyagai segítséget tudjon szerezni. Sok vállalkozót, céget keres fel támogatást remélve. Szorgalmazza a kanizsai polgároknál, hogy adójuk egy százalékát a tagság egészségének megõrzésére fordíthassák. Kirándulásokat, színházlátogatásokat szervez, egészségnapot rendez, színházbérletet vásárol, étkezési tanácsokkal támogatja társait. Rengeteget küzd, tesz azért, hogy a kisnyugdíjból élõknek segélyt szerezzen. Nyomtatványokat szerez, azokat kitölti, nyugdíjemelések kérelmezéseit intézi. Idõs, egyedülálló, magányos, magára hagyott emberekkel foglalkozik. Megszervezi látogatásukat, lelki támaszt nyújt azoknak, akiknek már csak hónapjai vannak hátra. Nyakába véve a várost elintézi a betegek esetleges közüzemi számla problémáit. Saját autóval viszi õket orvosi vizsgálatokra. Havonta két alkalommal szervez közösségi délutánt. Évente két-három alkalommal közös vacsorát, vagy kerti partit, ahol köszöntik születés- vagy névnapjuk alkalmából azokat, akikrõl mások már elfeledkeznek. Támogat mindenhol és mindenkit, akinek szüksége van segítségére. Munkájáért soha nem fogad el semmit. Igazi civil önkéntes. Sorstársairól, akikért küzd, azt vallja: „Kedves, szeretetre méltó emberek, akik megérdemlik, hogy betegségük, lábadozásuk idõszakában emberszámba vegyék õket.” Õ Karosi Lászlóné, az Év Civil Önkéntese díjazottja.
Bakonyi Erzsébet

2009-01-06 09:17:51


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül