Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948560    








Honlapkeszites

Egy alapítvánnyal kevesebb

Soron kívüli ülésen döntött a közgyûlés a FLOREAT Kanizsa Alapítvány megszûnésének bíróság általi megállapítására vonatkozó javaslatról.


A még 1992-ben létrejött alapítvány mûködése az elmúlt években megrekedt. Pontosabban ezen idõszakban támogatást, adományt sem másoktól, sem az alapítóktól – az önkormányzattól és a Ryno Kft-tõl – nem kaptak, de nem is adtak támogatást senkinek. Az idén márciusban készült jegyzõkönyv szerint a kuratóriumi elnök, Dr. Nádor László és több tag, Lancsák Lajos, Lengyák István, Budai István és Molnár László bejelentette lemondását a tagságáról. Mindemellett az egyik alapító, a Ryno Kft. 2012-tõl felszámolás alatt áll.
A törvény szerint pedig egy alapítvány megszûnik, ha három éven át nem folytat tevékenységet célja megvalósítása érdekében – mint ez a FLOREAT Alapítvány esetében is megállapítható volt.
Éppen ezért kezdeményezték a megszüntetését és felhatalmazta a képviselõtestület a polgármestert, hogy az ehhez szükséges dokumentumokat aláírja, illetve kérelmezze a Zalaegerszegi Törvényszéknél az alapítvány megszûnésének megállapítását.

Kanizsa
 



2014-08-10 09:08:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül