Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893989    








Honlapkeszites

Mindent az állatok védeleméért - Állatvédõrség alakul, csatlakozzon ön is!

Városunkban a négylábú jószágok védelme érdekében állatvédelmi õrszolgálatot hoz létre az önkormányzat. Ehhez pedig tagokat keresnek: olyanokat, akik szívükön viselik a kutyák-cicák sorsát, s nem is restek értük cselekedni. Emellett pedig abban is párbeszédet kezdeményez a kanizsai polgárokkal a városvezetés, hova kerüljenek elhelyezésre a kutyaürülék-gyûjtõ edények.


Nagykanizsa Önkormányzata még 2012 novemberében hirdette meg a felelõs állattartást szolgáló 3 éves programját. Ennek keretében ez év õsszel megkezdték a városban a kutyafuttatók építését valamint a kutyaürülék gyûjtõ edények kihelyezését is.

Ahogy a kutyafuttatók helyszínének kijelölésénél, úgy az ürülékgyûjtõ edények telepítésénél is messzemenõkig figyelembe akarjuk venni a város lakosságának véleményét, javaslatát.
A beszerzésre kerülõ edények hatékony kihelyezése érdekében is kérjük Önöket, szíveskedjenek javaslatot adni arra, hogy az edények letelepítése konkrétan hová történjen. Ez azért is fontos, hogy valóban a leggyakoribb”kutyasétáltató útvonalak”mentén legyenek gyûjtõedények, illetve elkerüljük az olyan, felesleges telepítéseket, ahol a használatuk minimális lenne - olvasható a polgármester, Cseresnyés Péter által kiadott felhívásból.

Ahogy az is, hogy fõként a kutyatartók kezdeményezésére - de összhangban az önkormányzat céljaival, érdekeivel is - támogatni kívánják a városban egy állatbarátokból álló, alulról építkezõ és majd civil szervezõdésként mûködõ állatvédelmi õrszolgálat, állatvédõrség létrehozását  2014.szeptemberétõl.
Az állatvédõrséggel, a szervezet munkájában való önkéntes részvétellel kapcsolatban további információt dr.Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó nyújt a 06203990726-os telefonon illetve a szakmai tájékoztató anyag le is tölthetõ.

Kérjük Önöket, hogy az edények elhelyezésére vonatkozó konkrét javaslatukat vagy az állatvédõrséghez való csatlakozásról a szándéknyilatkozatukat 2014.szeptember 1. napjáig szíveskedjenek megküldeni az allatsegites@gmail.com címre emailen vagy pedig a Polgármesteri Hivatal elõterében illetve a”Kedvencek” Állateledel Szaküzletben (TESCO) elhelyezett gyûjtõládába bedobni.

Szándéknyilatkozat


Alulírott
Név:.........................................................................................................................................
Lakcím: ..................................................................................................................................
Telefon:..............................................……………………………………………………..
E-mail: ......................................................................…………………………………….
kijelentem, hogy a nagykanizsai állatvédelmi õrszolgálat (Állatvédõrség) munkájában önkéntesként részt kívánok venni.


Javaslom, hogy kutyaürülék gyûjtõ edények kihelyezése az alábbi helyekre történjen:


..................................................utca......szám............................................................utca.......szám.

Nagykanizsa, 2014.augusztus............................................................aláírás

 

Kanizsa

 

 



2014-08-11 11:58:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül