Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894742    








Honlapkeszites

Kétmillió forint vis major támogatás a zalaszentbalázsi Petõfi utcai árok rendbetételére

A Belügyminisztérium döntése alapján, Zalaszentbalázs Község Önkormányzata részére összesen 2 086 000 forint támogatást hagyott jóvá – olvasható Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ és Rigó Csaba kormánymegbízott közös közleményében.


A támogatást a vis maior támogatás felhasználásának részletes szabályairól szóló rendelet szerint benyújtott támogatási kérelem alapján ítélte meg a Belügyminisztérium.
Az indoklásban szerepel, hogy Zalaszentbalázs Község Önkormányzata a nagy mennyiségû csapadék következtében sérült ár- és belvízvédelmi létesítmény helyreállítása miatt nyújtott be vis maior pályázatot.
A katasztrófavédelem és a kormányhivatal a helyszíni bejárás során az eseményt vis maior eseménynek minõsítette. A helyszíni jegyzõkönyv alapján a Petõfi Sándor utcához tartozó árokszelvény és a hozzá kapcsolódó önkormányzati területen húzódó csapadékvíz elvezetõ árok az intenzív esõzések következtében 205 méter hosszan feliszapolódott. Jelen állapotban vízelvezetési funkcióját korlátozottan tölti be, tisztításuk lakosság védelmi szempontból indokolt.
A pályázatban szereplõ helyreállítási költségek megfelelnek a rendelet elõírásainak. Az önkormányzat kérelme 70%-os intenzitással támogatható.
A helyreállítási költségekre jóváhagyott támogatás 2015. július 19-ig vehetõ igénybe. A helyreállításhoz kapcsolódó támogatást a Belügyminisztérium utalványa alapján a Magyar Államkincstár folyósítja.

Kanizsa



2014-08-14 14:28:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül