Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894354    








Honlapkeszites

FELHÍVÁS!

A köznyelvben devizamentõ törvénynek nevezett 2014. évi XXXVIII. törvényt az Országgyûlés 2014. július 4-i ülésnapján fogadta el, melynek fõbb rendelkezései 2014. július 26-án léptek hatályba.


A törvény hatálya alá tartoznak mindazon deviza vagy forint alapú fogyasztói kölcsönszerzõdések, melyek tartalmazzák:

- az árfolyamrés, azaz eltérõ vételi és eladási árfolyamok alkalmazását
   vagy
- az egyoldalú szerzõdésmódosítás lehetõségét.

A devizamentõ törvény kimondja, hogy a 2004. május 1. és 2014. július 26. napja között kötött, fenti két kritériumoknak megfelelõ szerzõdésen (hitel-, kölcsönszerzõdés, pénzügyi lízingszerzõdés) alapuló követelések behajtása a munkabérbõl nem jogszerû. A munkáltató azonban közvetlenül nem állíthatja le a letiltás teljesítését, mert ez minden esetben a végrehajtó feladata.

Ennek fényében tájékoztatunk minden érintett munkavállalót, hogy amennyiben szerzõdésük megfelel bármely fent kiemelt két kritériumnak, és a munkáltató a letiltást foganatosítja, akkor haladéktalanul végrehajtási kifogással élhetnek!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a végrehajtási kifogást az illetékes bíróságnak címezve, de a végrehajtó útján nyújtsák be a lehetõ legrövidebb idõn belül, hogy a letiltás leállítása minél elõbb megvalósulhasson!

 

Rigó Csaba s.k.
Zala Megyei Kormányhivatal



2014-08-15 09:12:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül