Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949108    








Honlapkeszites

Gyalókai: a tájékoztató táblák az idegenforgalmat is segíthetik

Idegenforgalmat is érintõ témában, tájékoztató táblák kihelyezéséhez kérte Cseresnyés Péter polgármester közbenjárását közgyûlési interpellációjában Gyalókai Zoltán önkormányzati képviselõ.

A városatya megjegyezte, az autópályán, Nagykanizsa felé, illetve Nagykanizsára érkezõk a keleti oldalon tájékoztatást kapnak arról – hogy az autópályáról lehajtva –, hogyan lehet eljutni Kaposvárra, a nyugati oldalon pedig arról, hogy Gyékényesre. Azt azonban nem jelzi tábla, hogy a lehajtókról miként lehet bejutni Nagykanizsa centrumába. Véleménye szerint fontos lenne tájékoztatni errõl a hozzánk érkezõket.


Megerõsítve a képviselõ kérését, válaszában Cseresnyés Péter elmondta: az M7-es autópálya nagykanizsai szakaszának útbaigazító tábláival kapcsolatban megkeresték az út kezelõjét, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, melyben tájékoztatást kértek az információs tábla kiegészítésének, vagy egy új elhelyezésének lehetõségérõl. A kérés indoklásában az is szerepelt, hogy a város életében nagyon sok pozitív változást hozott a Nagykanizsa mellett haladó, hét éve átadott autópálya. Az átkelési szakasz forgalmának csökkenése mellett Nagykanizsa megközelíthetõsége is jelentõsen javult, ugyanakkor a tapasztaltak alapján egyik irányból sem kapnak útbaigazítást azok, akik konkrétan a városba, a városközpontba szeretnének eljutni. A polgármester kiemelte: számunkra ennek komoly jelentõsége van, hiszen célunk az, hogy minél többen keressék fel városunkat, és ne kerüljék el az információ hiánya miatt.

B.E.



2014-08-22 10:44:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül