Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894248    








Honlapkeszites

Az esélyegyenlõség javításáért (is) projektelnek

A közgyûlésen döntöttek az Államreform Operatív Program által kiírt, „Területi Együttmûködést segítõ programok kialakítása az önkormányzatoknál, a konvergencia régiókban” elnevezésû pályázat benyújtásáról is.


A projekt elsõdleges célja, az egy járáshoz tartozó települések és helyi szereplõk közötti együttmûködések kialakítása, megerõsítése. A társadalmi felzárkóztatást elõsegítõ és a helyi esélyegyenlõségi programok végrehajtásához kapcsolódó - a járásszékhely által ellátott- koordinációs tevékenységet valósítanák meg lakhelyünkön, a pályázat jóvoltából. S hogy ez miként mûködne a „gyakorlatban”? Az egy járáshoz tartozó települési önkormányzatok együttmûködése hatékonyabbá teszi a járáson belüli feladat-ellátást: elsõsorban a helyi esélyegyenlõségi programok tekintetében, másrészt pedig hozzájárul a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javításához. Továbbá a járásban dolgozó szakemberek koordinációs, szervezõ és tanácsadási tevékenységének köszönhetõen az önkormányzati együttmûködésben részt vevõ kistelepülések szakmai támogatáshoz is juthatnak.
A pályázatban benne foglaltatik, hogy a felsorolt kihívásokkal kapcsolatos feladatok hatékonyabb ellátása érdekében fontos a területi együttmûködések ösztönzése, kialakítása. A helyi szinten kidolgozott és megvalósítandó programok egyike a helyi esélyegyenlõségi program is, amit a törvény értelmében minden települési önkormányzat öt évre fogad el. Ennek megléte alapfeltétele - többek között – a hazai és az uniós pályázatokon való részvételnek is.
A pályázónak – jelen esetben az önkormányzatnak – a járási szintû együttmûködés megerõsítésén túl kötelezõ úgynevezett járási felzárkóztatási kerekasztal létrehozása és mûködtetése, esélyteremtõ programterv elkészítése, valamint ezzel kapcsolatos konferenciák, rendezvények szervezése.
A vissza nem térítendõ támogatás összege maximum 34 millió forint lehet. A pályázatot a megadott idõpontban, szeptember közepéig be is nyújtja önkormányzatunk.

Kanizsa



2014-08-29 07:37:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül