Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892589    








Honlapkeszites

Nem fizetett elõleget, szerzõdést bontottak a sármelléki repülõtér vevõjével

A sármelléki repülõtér eszközeinek vevõje nem fizette ki határidõre a vételár elõlegét, ezért a felszámoló felbontotta a szerzõdést, új pályázaton értékesíti a vagyonelemeket - közölte a Zalai Hírlap online kiadása.


A lap beszámolója szerint a felszámoló Vectigalis Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy a reptéri eszközök értékesítésére kiírt pályázat nyertesével megkötött szerzõdést felbontották. A vevõ, Linusz Imre az elõírt határidõig nem fizette meg a 800 millió forintos vételár elõlegét, ezért várhatóan szeptember végére új pályázatot írnak ki.
Az MTI megkeresésére pénteken Linusz Imre csupán annyit közölt, hogy a jövõ héten kíván nyilatkozni.
A sármelléki repülõtér felszámolás alatt lévõ korábbi üzemeltetõinek vagyonelemeire augusztus elején írta alá a szerzõdést a Vectigalis és a magánszemélyként a pályázatot elnyerõ Linusz Imre. A másik, a pályázaton alulmaradt jelentkezõ a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó SGH Aviation Kft. volt.
A nyertes az MTI-nek a még július 14-én adott interjúban azt mondta: fejlesztési szándékkal vásárolja meg az általa képviselt, de egyelõre névtelenséget kérõ brit befektetõi csoport a sármelléki eszközöket. Annyit árult el, hogy a vásárlók a légiközlekedési üzletben járatos brit állampolgárok, akik több befektetõi csoportot is képviselnek és jelentõsnek tervezett sármelléki beruházásukhoz holdingot hoznak létre.
Linusz Imre azt ígérte: a fejlesztés részleteit sajtótájékoztatón fogják majd a nyilvánossággal megismertetni, ezért további információt akkor nem közölt.
A repülõtér területe továbbra is Zalavár és Sármellék önkormányzatának birtokában van. A leszállóhelyet két éve a Hévíz önkormányzata által létrehozott Hévíz-Balaton Airport Kft. üzemelteti.
A repülõtér ingatlan- és eszközvagyonát két egykori üzemeltetõ, a Cape Clear Aviation Kft. (CCA) és az FB Airport Kft. (FB) felszámolása miatt kellett értékesítésre meghirdetni. A CCA birtokában az utasterminál, a rendõrségi épület és az üzemanyagtöltõ, valamint a repülõtéri eszközök álltak, az FB kezében pedig a cargoépület volt.

 

MTI - Kanizsa



2014-08-30 08:58:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül